Jelenlegi hely

Így szerettek Ők 3. - Könyvbemutató

Időpont: 2023. május 26. 18:00
Helyszín: Kármán József Városi Könyvtár - Pilis, Kávai út 1.

A rendezvényre a belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött!

Nyáry Krisztián író, irodalomtörténész, 2012-ben mesélt először íróink és költőink szerelmi életéről. Az Így szerettek ők első és második része az elmúlt évek legnagyobb könyvsikerei között szerepelt.

A tavalyi évben elkészült a sorozat várva várt harmadik része, melyben Pilishez kapcsolódó személyek is megtalálhatóak. Egyrészt a könyvtár névadójáról, Kármán Józsefről, másrész Pilisy Róza életéről is olvashatunk benne.

A könyvből ezen kívül megtudhatjuk még, hogyan érzett egyoldalú szerelmet József Attila Gyömrői Edit iránt, miért írta népdalait Kisfaludy Károly egy vallásos zsidó lányhoz, aki nem lehetett az övé, hogyan próbálta megszervezni Vajda János és ifjúkori szerelme, Kratochwill Georgina újbóli találkozását a költő későbbi felesége, miért kérte meg hétszer Móricz Zsigmond Magoss Olga kezét és miként tudott Ignácz Rózsa a Gestapo börtönében tanúként részt venni volt férje második esküvőjén. Kiderül az is, hogy Petőfi Sándornak szerelme, Mednyánszky Berta helyett, annak apja küldött szakító levelet, hogy Dsida Jenőt és menyasszonyát, Imbery Melindát hat évig próbálták elválasztani egymástól a szüleik, ezért csak titokban találkozhattak, valamint hogy miként élt évekig Molnár Ferenc és élete utolsó szerelme, Bartha Vanda ugyanannak a New York-i hotelnek két külön emeletén.
 
A könyvbemutatón Szegő János, a Magvető kiadó szerkesztője beszélget a szerzővel, Nyáry Krisztiánnal.

 

Regisztrálni a 0629-498-851-es telefonszámon vagy az info@kjvk.hu e-mail címen lehet!
Minden érdeklődőt szeretettel várunk!
 
A rendezvényen kép- és videófelvétel készül, amelyet a szervező weboldalán, közösségi média felületein, Pilis Város weboldalán és kiadványaiban felhasználhat! Az adatkezeléssel kapcsolatos további információkért keressék fel a https://kjvk.hu/adatkezeles-kep linket!
A szervezők a változtatás jogát fenntartják!

- Monorimami -

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Nem akar több gyereket? Akkor "kikapjuk"!

Nem akar több gyereket? Akkor "kikapjuk"!

Már négy éve nem lenne méhem, ha a nőgyógyászom lesújtó mondatai után nem találok rá véletlenül az inteneten a mióma embolizáció lehetőségére.
Min múlik gyermeked sikere?

Min múlik gyermeked sikere?

Saját magunkról alkotott hiedelmeink befolyásolják a személyiségünkről alkotott képünket, illetve, hogy mit akarunk és mit tudunk elérni az életünkben. Gondolkodásmódunk hatással van teljesítményünkre, motiváltságunkra. Sokan azt gondolják, hogy a tehetség, az intelligencia alapvetően garantálja a sikert. Bizonyosan nagy hatása van, de csak ezen múlhat, hogy ki mire viszi az életben?
A jó szó öröme

A jó szó öröme

Hiánycikk. Semmibe sem kerül, mégis nagyon sokat ér. Nélküle nehezen lehetne túlélni a hétköznapokat.
Tippek, hogyan legyen élményekkel teli már az utazás is vonattal, ha gyerekkel indultok el

Tippek, hogyan legyen élményekkel teli már az utazás is vonattal, ha gyerekkel indultok el

Évek óta vonattal megyünk nyaralni. Először csak kettesben a férjemmel, majd csatlakozott a fiúnk 12 éve, 7 éve a lányunk is. Ehhez hoztam jól bevált „praktikákat”, hogy stressz helyett valóban élményekkel legyen teli már az utazás is.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére