Jelenlegi hely

Házi müzliszelet egyszerűen

Az otthon készített müzliszelet azért jó, mert tudjuk mi van benne, nincsenek adalékanyagok és a nyersanyagok mennyiségének szabályozásánál szabad kezünk van. A recept nagyon egyszerű, néhány összetevős, szóval egy jó alap a további változatokhoz. 

Ha szereted az olajos magvakat, tegyél bele a mazsola mennyiségének rovására! Étcsokoládé darabokkal és egy kis kakaóporral pedig a csokis ízvilágot is bele tudod varázsolni. Én még a zabpehely egy részének puffasztott amaranttal vagy chia maggal való kiváltásával is kísérleteznék, hogy minél többféle gabona legyen benne. 

Hozzávalók 7 nagyobb darabhoz:

  • 120g nagyszemű zabpehely
  • 60g teljeskiőrlésű liszt
  • 125g aprószemű mazsola
  • 120g méz
  • 2 evőkanál juharszirup
  • fahéj ízlés szerint

Elkészítés:

Egy nagy tálba kimérem a zabpelyhet, a lisztet, a fahéjat és a mazsolát, majd az egészet összekeverem. Közben egy lábasban felmelegítem a mézet. A meleg mézet hozzácsurgatom a zabpelyhes keverékhez, hozzáadom a juharszirupot, majd jól összekeverem.

Sütőpapírral kibélelek egy tepsit, ráhalmozom a masszát, elegyengetem a felszínét és a 180 fokra előmelegített sütőbe csúsztatom kb. 20 percre.
Sütés után várjuk meg míg kihűl, majd egy éles késsel szeletelhető is!

Jó étvágyat!

 

Forrás: Táplálkozz okosan


Nagy Nóra Zsófia
Dietetikus

 

 

 

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Hogy kerüljük el a karácsonyi túlevést?

Hogy kerüljük el a karácsonyi túlevést?

Az ünnepi ételek és desszertek bősége sokunk számára kihívást jelent. Hogyan élvezhetjük ki az ünnepi asztal örömeit anélkül, hogy túlevésbe csúsznánk? Völgyesi Anett, funkcionális táplálkozási tanácsadó hasznos tippeket hozott nekünk, hogy meg tudjuk tartani a mértéket, miközben élvezhetjük is a finom falatokat.
Címlap Édesítsünk természetesen, cukor nélkül

Édesítsünk természetesen, cukor nélkül

A fogyókúrázóknak vagy friss életmódváltóknak gyakran éppen a cukor és az édes ízek hiányoznak a legjobban. Az ünnepi időszak közeledtével mindannyian szeretnénk valami finomsággal megörvendeztetni szeretteinket, miközben egyre többen keresünk egészségesebb alternatívákat. Hogyan lehet édességeinket és desszertjeinket természetes módon, cukor nélkül elkészíteni anélkül, hogy kompromisszumot kötnénk az ízélmény terén? Ehhez hozott Nektek most tippeket Völgyesi Anett, funkcionális táplálkozási tanácsadó, sportedző.
Aki kicsiben tervez, előbb-utóbb nagyban is fog: bakancslista a téli szünetre

Aki kicsiben tervez, előbb-utóbb nagyban is fog: bakancslista a téli szünetre

A bakancslista is egy élettervezési módszer, kicsit játékosabban, de tervezésre ösztönöz. Jó módszer a gyerekek és magunk előre tervezésre szoktatására.
Karácsonyi fényárban úszó csodaházak, avagy a legszebb karácsonyi kiránduló helyek

Karácsonyi fényárban úszó csodaházak, avagy a legszebb karácsonyi kirándulóhelyek

Karácsony gondolatán, nincs az a fényár, amitől besokallnék, még ha az egész ország egy csillogó villogó nagy meseházzá öltözne, én azt is gyönyörűnek látnám. Lassan a porták ünnepi kivilágításba borulnak, ám vannak, akik igazán kiemelkedő módon öltöztetik fel házaikat, és turistalátványossággá növik ki magukat kicsik és nagyok örömére egyaránt.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére