Jelenlegi hely

Házi müzliszelet egyszerűen

Az otthon készített müzliszelet azért jó, mert tudjuk mi van benne, nincsenek adalékanyagok és a nyersanyagok mennyiségének szabályozásánál szabad kezünk van. A recept nagyon egyszerű, néhány összetevős, szóval egy jó alap a további változatokhoz. 

Ha szereted az olajos magvakat, tegyél bele a mazsola mennyiségének rovására! Étcsokoládé darabokkal és egy kis kakaóporral pedig a csokis ízvilágot is bele tudod varázsolni. Én még a zabpehely egy részének puffasztott amaranttal vagy chia maggal való kiváltásával is kísérleteznék, hogy minél többféle gabona legyen benne. 

Hozzávalók 7 nagyobb darabhoz:

  • 120g nagyszemű zabpehely
  • 60g teljeskiőrlésű liszt
  • 125g aprószemű mazsola
  • 120g méz
  • 2 evőkanál juharszirup
  • fahéj ízlés szerint

Elkészítés:

Egy nagy tálba kimérem a zabpelyhet, a lisztet, a fahéjat és a mazsolát, majd az egészet összekeverem. Közben egy lábasban felmelegítem a mézet. A meleg mézet hozzácsurgatom a zabpelyhes keverékhez, hozzáadom a juharszirupot, majd jól összekeverem.

Sütőpapírral kibélelek egy tepsit, ráhalmozom a masszát, elegyengetem a felszínét és a 180 fokra előmelegített sütőbe csúsztatom kb. 20 percre.
Sütés után várjuk meg míg kihűl, majd egy éles késsel szeletelhető is!

Jó étvágyat!

 

Forrás: Táplálkozz okosan


Nagy Nóra Zsófia
Dietetikus

 

 

 

Partnereink