Jelenlegi hely

Hírek

Ingyenes a belépés minden gyereknek a Fővárosi Állatkertbe az Állatszeretet Fesztiválon!

Idén is sok jó programmal, számos látnivalóval, érdekességekkel és ingyenes gyerekbelépővel várják a családokat október 4-től 8-ig a Fővárosi Állat- és Növénykertben. Megnyitja kapuit az Állatszeretet Fesztivál 2017.

Hova menjünk a hétvégén Monoron és környékén?

Már szeptember közepén járunk, de még javában vannak szabadtéri programok, már csak az esőnek kell elállnia és mehetünk valamelyik klassz programra. Ha jó szervezők vagyunk, akár többre is.

Kicsi a bors - Gyerek, fakanál, rock and roll

Egy fiatal édesanya gondolt egyet, és 20 hónapos kisfiával közösen főzős videóblogolásba fogott. Hogy miért? Hát mert hű, de nagyon ráérünk mi fiatal anyukák, és hű, de nagyon szeretünk főzni. Ja, hogy nem? Akkor hogy is van ez??? Gyerek, fakanál, rock and roll - Kerekes Borival beszélgettünk. 

Az ajtó nyitva áll - Múzeumok Őszi Fesztiválja

2017. szeptember 25. és november 12. között ismét megrendezésre kerül a nagysikerű országos rendezvénysorozat, a Múzeumok Őszi Fesztiválja.

Monor és környéke különóra körkép 2017/18

Célunk, hogy segítsünk benneteket a gyerkőc érdeklődésének és képességeinek leginkább megfelelő szabadidős tevékenység

„Segíts Te is egy PIC-it!” – Ezekre az eszközökre váltották az adományt:

Az idén tavasszal, a koraszülöttek megsegítéséért indított PICi kampányban 1,5 millió forint adomány gyűlt összea Beteg Újszülöttekért Alapítvá

Egészségfalók a konyhában - Így eszünk mi

A Kidsoasis Nonprofit Kft őszi páláyzata. Mert a sült krumplin, milánóin és dinó falatkákon túl is van egészséges, családi gasztroélmény! 

Nyolc-, hat-, vagy négy osztályosba menjen? - Kisgimnáziumba készülünk

Az alsó tagozatos iskolaévek hamar elrepülnek és máris választás előtt állunk: milyen középiskolába menjen a gyerek és mikor? Egyre korábbra tolódik ez a döntés, akár 10-11 éves korra. Segítünk az iskolaválasztásban.

Hétvégi családi programok Monoron és környékén

Ne maradjatok le a hétvégi programokról!
Összegyűjtöttük azokat programokat, amik péntektől vasárnapig élményekkel várják a gyerekeket, felnőtteket és a családokat. 

Városi Könyvtár pályázatai - képregény készítés és versírás

A népmese napjához kapcsolódóan idén két pályázatot is hírdetett a Dr. Borzsák István Városi Könyvtár, amelyre várják a gyerekek és a fiatal felnőttek pályamunkáit.
Idén  Arany János 200., és a nagy magyar meseíró, Benedek Elek 158. születésnapját ünnepeljük. 

7 legjobb tipp a könnyű tanuláshoz a Tantakitól

Szeretnék egy kis segítséget adni az otthoni tanuláshoz, hiszen lassan jönnek a dolgozatok, és kezdődik az igazi tanítás. A bemelegítésen már túl vagytok, szóval itt az ideje, hogy egy kicsit ráhangolódjatok a tanulásra.

Próbáld fel Vitay Georgina egyenruháját! - Abigél kiállítás Budapesten

Szabó Magda születésének 100. és halálnak 10. évfordulója alkalmából interaktív Abigél kiállítás nyílik szeptember 12-én a budapesti Rádió- és Televíziótörténeti Kiállítóhelyen. A látogatók beülhetnek Torma Gedeon igazgató irodájába vagy Vitay Georgina egyenruháját is felpróbálhatják. A kiállítás november 30-ig látogatható.

Baba-Mama/Papa Klubok Találkozója

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom 2017. szeptember 30-án a MOM Kulturális Központban szervezi meg a 2. Baba-Mama/Papa Klubok Találkozóját.

Ne dőljetek be a Lidl-s H&M-es marhaságnak. Valakinek jó célpontjaivá váltunk mi anyák!

Tegnap robbanásszerűen elárasztotta a Facebook csoportokat egy poszt, vagyis mindjárt kettő is: 

„Szerezd meg 70.000 Ft. értékű INGYENES Lidl-utalványod most!” és a  „Szerezd meg 70.000 Ft. értékű INGYENES H&M-utalványod most!”

Őszi eszem-iszom: ínycsiklandó gasztro rendezvények a fővárosban

Vége a nyárnak, de ezen egy cseppet se búsuljunk, inkább kóstoljunk! Akár lehetne ez a szeptember-októberi budapesti szlogen, mert akármerre nézünk, minden hétvégén találunk valamilyen ellenálhatatlan gasztro rendezvényt. Lássuk időrendben a legígéretesebbeket! 

Menzák a világ körül – Mit esznek az iskolások kelettől nyugatig?

Mi lesz ebédre? Országonként eltérő, hogy mit esznek az iskolában, óvodában a gyerekek. Gyorsételeket, előre csomagolt menüt vagy frissen főzött finomságokat? Nem meglepő módon a legnépszerűbb ételek közé tartozik a krumpli, a rizs és a káposzta. És a legtöbb helyen tej helyett gyümölcslevet adnak.

Fügerajongók itt a helyetek, indul a szedd magad!

Idén is meghirdeti szedd magad akcióját Magyarország egyetlen fügeültetvénye a Fügeliget. A Zala megyei dombok között megbújó Tormafölde 6 hektáros területen várja a gyümölcs rajongóit, ahol közel 20 fajta fügét termesztenek. Az ültetvény 2010-ben indult, kísérletképpen néhány tő növénnyel, mára pedig már 1200 fügebokor irul-virul a területen. 

Új anyukás közösség alakult Monoron - Fuss babakocsival MONOR

A Fuss babakocsival! egyesület monori csoportjának futónagykövetével, Skultétiné László Franciskával beszélgettünk.

Zöld toll módszer a gyerekek önbizalmáért - ennyire egyszerű lenne?

Ha kinyitod gyermeked iskolai füzetét, mit veszel észre először? A rengeteg piros javítást, nem igaz? Vagyis azt, ami a hibákat emeli ki. Mi lenne, ha nem egyfolytában a hibákra koncentrálnánk? - vetette fel a kérdést egy gyermekpszichológus, édesanya, és úgy döntött kipróbálja a ellenkezőjét: a hiba helyett a sikeres megoldásokat keresi meg, és emeli ki. "Zöld toll" módszere hihetetlen sikeresnek bizonyult.

Pótfelvételi: középiskolás diákok jelentkezését várja a Mathias Corvinus Collegium

Pótfelvételit hirdet középiskolásoknak az ország egyik legismertebb tehetséggondozó intézménye, a Mathias Corvinus Collegium (MCC). A társadalmi, gazdasági és politikai kérdések iránt nyitott diákok augusztus 27-ig jelentkezhetnek az intézmény e-learningen alapuló, iskola mellett végezhető ingyenes képzéseire.

Szuper programok az augusztus 20-ai hétvégén Monoron és környékén

Sokan keresünk programokat magunk, családunk számára az augusztus 20-ai  hétvégére, többen elutaznak, de aki a lakóhel

Segíts te is hangoskönyvet készíteni látássérülteknek!

A Novus egy új, nemes cél iránt küzd. Felhívásuk lényege: Segíts te is hangoskönyvet készíteni az olvasmányélményre vágyó vakoknak! Bárki jelentkezhet, lakóhelytől függetlenül. A feladat csupán annyi, hogy felolvass. Tehát ha van otthon mikrofonod, vagy egy jó minőségű okostelefonod, máris ott a lehetőség, hogy segíthess, hogy a látássérültek is hódolhassanak az olvasás örömeinek.

Újabb őrült kihívás - forró vízzel öntik le magukat és egymást

Az internet és a közösségi oldalak mindannyiunk életének része. Sokszor jóval nagyobb mértékben, mint gondolnánk. Mindenképp rengeteg hasznos információt megtudhatunk a segítségével: biztosítást köthetünk, szinte akármit megrendelhetünk, akár külföldről is, valamint bármelyik pillanatban elérhetőek lehetünk a világ bármely pontján, ami a kommunikáció szempontjából végtelen lehetőséget jelent.

Oldalak