Jelenlegi hely

Húsvéti családi programok

Húsvéti válogatásunkban családi programokat, hagyományőrző eseményeket, állatsimogatási lehetőségeket, tojáskereső és kézműves játékokat találtok.
Elmehettek az Elvarázsolt szigetre megoldani a nagy rejtélyt vagy Erzsébet királyné kedvenc kastélyába, ahol interaktív meseelőadások, társasjáték bemutató és virágkiállítás várja az egész családot.
A négynapos hétvége és a tavaszi szünet izgalmas programokat kínál - a legjobbakból szemezgettünk.


Húsvéti nyusziház látogatása

Időpont: 2018. március 31. (szombat) 10:00 - 18:00;  2018. április 2. 13:00 - 18:00
Gyömrőn Húsvéti nyuszi házikó várja a gyerekeket a Fő téren. Látogassátok meg a nyuszit, szeretettel várja a gyerekeket az otthonában! 


Húsvéti állatsimogató napok

Időpont: 2018. április 1-2.  (vasárnap, hétfő) 9:00 - 16:00
Húsvéti nyuszik, kis kecske gidák, csikó lovacskák látogathatók és simogatók a húsvéti hétvégén a Kata tanyán. 


Családi húsvétolás

Időpont: 2018. április 2. (hétfő) 13:00 18:00
Tojásdíszítés, célbadobás, óriás színező, tojáskeresés, kézműves fogalalkozások várják a gyerekeket és a családokat húsvét hétfő délutánján. 


Hagyományos húsvéti locsolkodás

Időpont: 2018. április 2. (hétfő) 13:30 - 18:00
Régi hagyományos húsvéti locsolkodás, a vecsési fiataloknak köszönhetően előkerülnek a népviseleti ruhák, a hagyományos locsolóversek. Tojásfutás és kreatív gyerekprogramok sokasága várja a családokat a vecsési Tájházban. 


A nyulacska háziója - diavetítés a könyvtárban

Időpont: 2018. április 3. (kedd) 16:30
Előkerülnek a diafilmek, a gyerekek megtudhatják, hogy melyik házban lakik a nyulacska és azt is, hogy hol festik a Húsvéti tojásokat. Szeretettel várják a kicsiket és szüleiket egy múltidéző diavetítésre a könyvtárba. 
 


Elvarázsolt sziget - kiállítás és játék
Nyerj családi belépőjegyet az Imamival!

Időpont: 2018. március 24. - május 13-ig
A látványos kiállításba lépve egy képzeletbeli trópusi szigetre érkeztek meg, ahol bátorságotokat és ügyességeteket próbára téve egy varázslatos kaland részesei lesztek. 
 


Húsvéti nyuszikeresés a Vasúttörténeti Parkban

Időpont: 2018. április 2. (hétfő) 10:00 - 18:00
Húsvéti tojásvadászok kedvenc eseményével, a Húsvéti Nyuszikereséssel indul, ahol a számtalan kézműves-, és hagyományőrző program mellett koncert és bábelőadás várja a családokat.


Tavaszköszöntő húsvét a Skanzenben

Időpont: 2018. április 1-2. (vasárnap, hétfő) 9:00 órától
Aki járt már húsvéti rendezvényen a Skanzenben, az tudja: az egyik legélménydúsabb, legvidámabb és legsokoldalúbb rendezvényünk ez. Elénk tárul az egykori falusi világ húsvéti szokásai, és aki kedvet érez, részt vehet a táncokban, tojásfestésben, húsvéti játékokban. Népszokások felelevenítésével, izgalmas játékokkal, bábszínházzal, Kolompos és Kaláka koncerttel várja a család apraját-nagyját a múzeum a kétnapos ünnepen.


Húsvét a Várkert Bazárban

Időpont: 2018. március 31. - április 2. (szombat - hétfő)
Színes családi programokkal, hagyományörző foglalkozásokkal, állatsimogatóval, koncertekkel, kiállításokkal vár ebben az évben is mindenkit a Várkert Bazár. 
Ingyenes szabadtéri programok minden nap 10 órától 18 óráig.


Ibolya nap - Húsvétvasárnap

Időpont: 2018. április 1. (vasárnap) 10:00 - 18:00
Helyszín: Gödöllő Királyi Kastély 
Séta Erzsébet királyné nyomában - kedvenc virága jegyében! Húsvétvasárnap Erzsébet királyné újra ellátogat kedvenc kastélyába, és fogadást  tart a kastély Dísztermében.
Interaktív meseelőadások, illattúra, virágkiállítás, társasjáték bemutató, kézműves foglalkozások, Húsvéti kisállat simogató, az ország legnagyobb kézműves körhintája!

Ezen a napon az állandó kiállítás belépőjegyéből 50%-os kedvezményt adunk az ibolya színű ruhát viselő, vagy az Ibolya nevű látogatóinknak!


Húsvét a kastélyban

Időpont: 2018. április 2. (hétfő) 10:00 - 18:00
Helyszín: Gödöllő Királyi Kastély
Húsvét hétfőn a Gödöllői Királyi Kastély színes, hagyományőrző programokkal várja látogatóit. 
Kézműves foglalkozások: arcfestés, tojásfestés…, hímestojás kapirgáló, csupa csoda vándorjátszótér, valamint húsvéti kisállatsimogató is várja a kellemes hangulatban, a hagyományos népi húsvéti szokások iránt érdeklődőket.

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Partnereink