Jelenlegi hely

20 Facebook csoport, ahova érdemes csatlakoznod anyukaként Monoron és környékén

Újdonsült anyukaként rengeteg kérdésre keressük a választ és szeretnénk a legtöbb kérdésünkre a választ helyben megkapni, ismerkedni olyan monori és környékbeli anyukákkal, akik szintén pici babával, kisgyerekkel vannak otthon.
Napok óta azon gondolkodom, hogy jó lenne egy olyan cikk, ahová egyben összegyűjteném nektek azokat a monori és környékbeli Facebook csoportokat, amik fontosak lehetnek a mindennapjaitokhoz.

Bárki bármit mond a Facebookról, hogy szereti, nem szereti, azért mi anyukák nagyon szeretjük használni és egy egy jó összetételű csoport építheti a saját életünket is.
A címekre kattintva tudtok eljutni a csoportokhoz. Ha nem vagy még tagja a csoportnak, akkor a csatlakozom gombra kell kattintanod, érdemes először elolvasnod a szabályzatot, mert onnan megtudod, hogy melyik csoportban mi az ami megengedett, vagy ami kizárást vonhat maga után.


Hordozóklub Monor és környéke

141 tag. 

Ez a csoport a monori és környékbeli hordozós anyukák/családok számára jött létre. Bátorítják, tanítják a kezdő hurcis anyukákat, hetente tartanak klub napot, közös babás rogramokat szerveznek az anyukák. 

 

Fuss babakocsival Monor

58 tag.

2017.  júniusban alakult csoport, a monori anyukák közös, babakocsis futására jött létre. Megismerhetik, kipróbálhatják az anyukák a futó kocsit, segítenek bérlésben vagy vásárlásban, tapasztalatok átadásában. 

 

Szoptatást támogató baba-mama klub Monor és környéke

49 tag.

A csoport célja a kismamák, anyukák megfelelő informálása a szoptatásról és babagondozásról. Személyes találkozásra is van lehetőség, minden hónap második szerdáján.

 

Vecsési kisgyerekes anyukák csevegője

170 tag

Vecsési anyukák beszélgető, tanácsadó, segítő oldala kisgyermekes, de akár nagyobb gyerekeket érintő dolgokban is. Megengedett az is, ha éppen eladni szeretnél valamit, persze annak szabályzatát olvasd el előtte.

 

Vecsési hurcolda

68 tag.

A csoport azért jött létre, hogy a vecsési anyukáknak is szervezzen hurcis mindennapokat, tanácsokkal segítik egymást. Itt beszéik meg a hurcis klubok időpontjait, de csevegni is lehet egymással, mindenről, ami hordozás.

 

Szoptatást támogató csoport - Vecsés

82 tag.

Vecsési anyukák szoptatással kapcsolatos kérdéseket, tapasztalatokat osztanak meg egymással, segítenek egymásnak kiválasztani a megfelelő, szoptatást segítő eszközöket, teákat. A csoport tagjai havonta találkoznak, tapasztalatcserére, babás-mamás beszélgetésekre.
 

Üllői babás-mamás programok csoport

337 fő

Üllői kisgyermekes anyukák önszerveződése. Helyi kulturális, kézműves programok, bama-mama klub, de kérdéseket, problémákat is megoszthattok egymással.

 

Anyuka társalgó Gyömrő

377 tag

Gyömrőn élő anyukák csoportja, ahol bátran kérdezhetsz anyukáktól baba/gyerek/anyuka témában. Segítenek egymásnak, ha gyermek szakorvost, egy jó óvodát, játszóteret vagy programot keresnek az anyukák. A csoportban adás-vétel is van, érdemes az erre vonatkozó szabályt elolvasni.


Gyömrői katolikus baba-mama kör

57 tag.

Kisgyermekes anyukák (és apukák) beszélgetős, tapasztalatmegosztós támogató csoportja. Találkozók a gyömrői római katolikus plébánián kéthetente szerdánként.

 

Monorierdei kismamák és anyukák

311 tag.

Ez az oldal azért jött létre, hogy akár napi kapcsolatot is tudjanak tartani egymással az anyukák, és a gyermeket váró kismamák. Hasznos dolgok, tapasztalcsere, közvélemény kutatás, kérdés/válasz baba-mama és kisgyermekkel kapcsolatos témában. A tagok között adás-vétel, csere-bere is  lehetséges.

 

68 tag.

Maglódon és környékén élő, autizmus gyanús és autizmussal diagnosztizált gyerekek szüleinek csoportja. Akik autizmussal bármilyen módon érintettek, ebben a csoportban információkat tudnak cserélni egymással. Orvosokról, receptekről és saját tapasztalatokról beszélgetnek az anyukák, apukák.  Ha felmerült az autizmus gyanúja, vagy autizmussal diagnosztizált gyermeket nevelsz, ajánljuk ezt a csoportot.

 

Jöjjenek a monori és környékbeli anyukás adok-veszek oldalak:

Ebből nagyon sok van már a Facebookon, van amelyikben nagyon aktívak a tagok, vannak pár hónapja alakult csoportok, ahova szívesen várják a csatlakozó anyukákat.


Monor és környéke kisgyermekesek adok-veszek oldala

1471 tag. 

Monori és környéki Kismamák és Anyukák adok-veszek, csere-bere csoportja

843 tag. 

Monori anyukák online baba- és gyerekholmi börzéje

50 tag.

Maglódi anyukák adok veszek

3003 tag.

Baba-mama és gyermek adok veszek (Üllő, Vecsés, Gyömrő, Maglód, Monor)

605 tag.

Vecsési anyukák adok veszek, cserebere nem csak Vecsésieknek

1882 tag. 

Üllői anyukák, apukák adok-veszek, csere-bere

517 tag.

 

Igaz, ez a két csoport nem helyi, de mindkettő nagyon sok kismamának/anyukának kínál hasznos információt.

TB kisokos kismamáknak * kérdések és válaszok

17234 tag

A csoport kismamákat érintő társadalombiztosítási, munkajogi, bér és egyéb kérdések megválaszolása érdekében jött létre.  A csoportban vannak SZAKÉRTŐK, ők úgynevezett "kiemelt válaszadók" (KV), hiszen végzettségük okán friss, hiteles információjuk van az érvényes jogszabályokról, törvényekről.

ManóMenü

26039 tag

Ha most kezded a hozzátáplálást, vagy éppen elakadtál, akkor ez a csoport neked való. Segítséget nyújtanak az egészséges és szakszerű hozzátápláláshoz, és az azt követő évekre, legalább 3 éves korig.
Bizony...nem csak az első 1 évben kell odafigyelni arra, mit adunk a babának. Sok-sok receptet is találsz ott és a táplálkozással, receptekkel kapcsolatos kérdéseidre is megkapod a választ.

Remélem, tudtam segíteni nektek ezzel az írással, és ha találtok még olyan csoportot, amit nem tettünk bele, de fontos lenne a monori és környékbeli  "anyatársadalom" számára, kérlek írd meg nekünk és hozzátesszük . 


Jó csoportozást, ismerkedést, tapasztalatcserét, adok-veszek, csere-berét kívánok!  
Azt mindig tartsátok szem előtt, hogy miközben beszélgettek egymással, ne sértsétek meg a másikat, - és ha tetszett az összeállítás, oszd meg, hogy mások is értesülhessenek róla!

Szeretnél elsőként értesülni a programokról, a legfrissebb női/családi és kismamás tartalmakról, családokat érintő országos és helyi hírekről?
Hírlevelünkben mindig friss infókat kaphatsz, ITT TUDSZ FELIRATKOZNI, hogy értesülj róla. 

 

May Andi - Monorimami

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Partnereink