Jelenlegi hely

Nyelvtanulás külföldön ingyen?

Nyelvtanulás programokkal és költőpénzzel Angliában, Máltán vagy Németországban? Strandolás a tengerparton mialatt csak úgy ragad rád az angol vagy a francia?

A 2019-2020-as tanévtől a 9. vagy 11. osztályos tanulók a nyári szünetben kéthetes egyéni vagy csoportos ingyenes nyelvoktatásban vehetnek részt. Erről nyilatkozott Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztérium képviseletében december 16-i sajtótájékoztatóján.

A diákok részvételét a Magyar Állam finanszírozza. A jelenleg 140 ezer 9. és 11. évfolyamon tanuló diákok jogosultak arra, hogy egy választott célország anyanyelvi környezetében két hetet töltsenek el 20-25 órás intenzív nyelvtanfolyamokon. A fiatalok külföldi nyelvtanulási programjára a kormány 90 milliárd forintos keretet alakított ki.

Milyen nyelven lehet tanulni?

A Külföldi Nyelvtanulási Program keretében a Nemzeti alaptanterv szerint első nyelvként tanulható idegen nyelvek választhatók, tehát

  • francia
  • német
  • angol
  • valamint speciális esetben a kínai

Nem kötelező az elsőként tanult idegen nyelvet választani, tehát azt, amelyet általános iskolában kezdett el tanulni, azonban legalább a pályázat évében (a 9. vagy a 11. osztályban) már tanulnia kell tantervi keretek közt a választott nyelvet.

Országok, ahová lehet utazni

  • Nagy-Britannia, Írország és Málta
  • Franciaország
  • Ausztria, Németország
  • a kétnyelvű iskolák esetében Kínába

A program keretein belül cél, hogy a diákok nyelvtudásukat fejleszthessék és megismerhessenek egy idegen kultúrát – mindezt egy nemzetközi nyelvi csoportban. A Külföldi Nyelvtanulási Programban az EMMI jóváhagyásával azok a nyelviskolák vehetnek részt, amelyek megfelelnek az adott országban elfogadott, a nyelviskolák számára szabott minősítési követelményeknek. A nyelviskolák az újrakezdőtől a felsőfokú szintig ajánlanak tanfolyamokat. A szintfelmérést a fogadó nyelviskola végzi.

Kik vehetnek részt a programban?

Nappali tagozatos, 9. vagy 11. osztályos diákoknak, vagy akik gimnáziumba vagy szakgimnáziumba járnak

Aggódsz, hogy hol fogsz aludni?

Családoknál vagy kollégiumban szállásolnak el, félpanziós vagy teljes ellátással. Délelőttönként nyelvi kurzusok várnak, délután, valamint hétvégén pedig kulturális és sportprogramokat szerveznek a nyelviskolák, melyeken az idegen nyelveket a diákok használni tudják. A fogyatékkal élő fiataloknak is lehetőségük lesz pályázni.

A Külföldi Nyelvtanulási Program a célországokban való nyelvtanulásra teljeskörű támogatást nyújt, tehát fedezi a külföldi nyelvtanfolyam díját, a kiutazás költségeit, a külföldi szállást és ellátást, a célországon belüli, a nyelvtanfolyamon való részvételhez szükséges utazási költségeket.

A tanulók a támogatást még a tervezett kiutazás előtt megkapják, így önerő, előfinanszírozás nem szükséges.

Ha szeretnétek többet megtudni a programról, további információk, jelentkezés ITT.

Nyelvvizsgáznál? azt tudtad, hogy visszakaphatod sikeres vizsga esetén a vizsgadíjat? Gyors infók és a visszaigénylés menete ITT.

ADL - Debrecenimami

Forrás: ef.co.hu, EF Facebook oldala

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

VI. MESTERECSET PÁLYÁZAT

VI. MESTERECSET PÁLYÁZAT

Pályázat típusa: gyerek-és diákpályázatKorosztály: 5-18 évesekBeküldési határidő: 2020. november 8.
Lázár Ervin: A csodapatika

Lázár Ervin: A csodapatika

Lázár Ervin meséje tükröt tart elénk, hiszen a történetben szereplő patikában nem "gyógyszereket" lehet kapni. Te bemennél ide?
Az utolsó út

Az utolsó út

Szívhez szóló történet egy taxisofőrről és az utolsó útjára induló utasáról.
5+1 tipp, amit megtehetsz a lelki egészségedért - Szakértői tanácsok a Lelki Egészség Világnapján

5+1 tipp, amit megtehetsz a lelki egészségedért - Szakértői tanácsok a Lelki Egészség Világnapján

Szinte a csapból is az folyik, hogy az egészségünk érdekében mozogjunk rendszeresen és figyeljünk oda a helyes táplálkozására, de arról jóval kevesebb szó esik, hogy miként őrizhető meg a mentális jóllétünk, pedig ez manapság, amikor a járványhelyzet miatt még bizonytalanabbá váltak a hétköznapok, a korábbiaknál is fontosabb. Október 10., vagyis a lelki egészség világnapja alkalmából dr. Koppány Szilveszter, az Unilever Orvos Tanácsadója összegyűjtött 5+1 tippet, melyek segítségével könnyebben őrizhetjük meg lelki egyensúlyunkat.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére