Jelenlegi hely

Nagy Nóra Zsófia

2013-ban végeztem a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán. Diplomám megszerzése után egy budai kórház dietetikai szolgálatának tagja lettem, ahol jelenleg is dolgozom. Három évig a kórház anyagcsere központjának lipid részlegén láttam el a dietetikai feladatokat, ahol egyéni és csoportos oktatás keretében segítettem túlsúlyos és (sokszor extrém módon) elhízott embereknek, az életmódváltás diétás pillérében. A motiváció fenntartásának céljából létrehoztam ezen betegeim számára egy Életmód Klubot, ahol 2-3 havonta mindig más-más, a diétát érintő témáról tartok előadást, vagy vendégelőadót hívok. Jelenleg az intézmény kardiológiai, stroke és neurológiai osztályait viszem.

2014 szeptemberétől a Pannon Kincstár Humán Szakképző Központ tanára lettem, ahol táplálkozástant oktatok az intézmény egyes egészségügyi képzésein. 

2015 decemberétől az Istenhegyi Géndiagnosztikai Klinika dietetikusa is lettem. Itt főként kismamáknak és inzulinrezisztenciával, cukorbetegséggel diagnosztizáltaknak adok táplálkozásbeli tanácsokat.

Dietetikai diplomám mellett cukrász végzettségem is van, így szabadidőmben szívesen kísérletezek a hagyományos sütemények korszerűbb, az egészséges táplálkozás alapelveihez jobban illeszkedő elkészítésén. 
Ennek nyomát majd biztosan látni fogod az oldalon...

Amire nagyon büszke vagyok: 
2015. októberében a Magyar Mesterséges Táplálási Társaság kongresszusán felkért előadóként, 2016. szeptemberében pedig a nemzetközi dietetikai kongresszuson (ICD Granada) poszter prezentációmmal mutattam be kutatásom, mellyel a divatdiéták sikertelenségét mértem fel betegeim körében.

Tartottam már előadást cukorbeteg klubban, iskolai és munkahelyi egészségnapon, egészségfejlesztési program keretén belül háziorvos mellett, illetve még egyetemi éveim alatt autistáknak szervezett főzőtanfolyamon is segédkeztem.

A hivatásommal kapcsolatos terveim között sok sok dolog szerepel, egyik legfontosabb, hogy ezév szeptemberében nekivágok a táplálkozástudományi mesterképzésnek.

Kövess, ha szeretnél érdekes, értékes, hiteles információkat kapni a táplálkozással kapcsolatban, vagy ha csak az egészségtudatos receptek érdekelnek!


Nagy Nóra Zsófi
dietetikus

Facebook oldala: Táplálkozz okosan

Partnereink