Jelenlegi hely

Hogyan kerüljünk be az IT világába? Tanácsok kezdő szakembereknek

Elmondjuk Önöknek, hogy mit kell tennie ahhoz, ha az önéletrajzában az egyetlen számítógépes ismeret a „Magabiztos Chrome-felhasználó”, de ennél többet szeretne.

Ha a Jooble weboldalán az állások Budaörs kulcsszavakra rákeresünk, akkor különféle hirdetéseket találhatunk informatikai állásokkal kapcsolatban is.

1946 február 15-én amerikai hadmérnökök bemutatták az első univerzális elektronikus számítástechnikai gépet, az ENIAC-ot, amely megnyitja a kaput az új digitális technológiák előtt. Több mint fél évszázaddal később, az „informatikus” szót tágabb fogalmakkal társítják, mint a távoli 50-es években. Számítógépes rendszerek fejlesztői és elemzői, különféle számítógépes eszközök programozói és üzemeltetői, automatizált vezérlőrendszerek mérnökei, adatbázis-támogató mérnökök, szerveradminisztrátorok és még sokan mások, akiknek szakmai feladatai a számítógépes nyelvek tökéletes ismeretéhez és különféle feladatok megoldásának képességéhez kapcsolódnak, ahol egyszerűen lehetetlen az alkalmazásuk nélkül.

IT kezdőknek

Milyen hagyományos kategóriákba sorolhatók a "számítógépes emberek"?

Vannak devopok, frontenderek, backenderek... Rengeteg szakma van ezen a területen. Az informatikai szakembereket két kategóriába sorolják: fejlesztők és tesztelők. Az előbbiek hozzák létre a terméket – alkalmazásokat, webhelyeket, szoftvereket, az utóbbiak pedig tesztelik a kiadás előtt.

Az informatikai terület azonban nem korlátozódik csak a programozókra. Az IT piac azért jó, mert minden tehetséges és céltudatos embernek ott van a helye.

Ha valóban informatikai területen szeretne dolgozni, hol kezdje el?

Az első lépés az, hogy válasszuk ki az irányt, amerre fogunk fejlődni. A minimális követelmény természetesen a számítógéppel való munkavégzés képessége. Mindenki számára ismert, hogy ugyanazoknak a fejlesztőknek szükségük van angol nyelvre, bár az alapismeretek elegendőek a legelején.

A második lépés a nyelvtanulás:

Java, Python, JavaScript, C ++. Ugyanakkor nem szükséges mindent egyszerre megtanulni. Több nyelv ismerete pozitívan befolyásolhatja a képzettségi szintet és a fizetést. A szakemberek úgy gondolják, hogy először is fontos, hogy egy szűk területen profivá váljunk, majd más területeken fejlődjünk.

A Frontend egyébként a termékek, főleg az oldalak külső kialakításáról szól; backend – éppen ellenkezőleg, a termék belsejének létrehozásáról.

Hogyan válasszunk tanfolyamot?

A számítógépes iskolában a programozási nyelveket tanítják, így a harmadik lépés a oktatási irány kiválasztása. A szakértők azt javasolják, hogy végezzen egy kis kutatást a tanfolyamokon: ügyeljen az oldalra, gyorsaságára és használhatóságára, a rajta található információk teljességére, fel kell tüntetniük a pedagógusokat és a végzettségüket.

Keressen egy YouTube-csatornát – sok iskolában van. Megnézhet oktatóvideókat egy érdekes tanfolyamról, esetleg meghallgathatja leendő tanárát.

Az információk minősége és relevanciája a közösségi hálózatokon és a blogokon ellenőrizhető.

Az új fejlesztők számának növekedése arányos a piac növekedésével - ami természetesen jó hír az informatikában kezdőknek. És bár nem minden cég áll készen juniorok felvételére, és eleinte alacsony is lehet a fizetés, egy-másfél év után tapasztalatot szerez az ember, és fizetésemelést kap. Az informatika jellegzetessége a fizetés többé-kevésbé egyértelmű tapasztalattól és tudástól való függése: mindig meg lehet mondani, hogy hozzávetőlegesen mennyit kap egy átlagos junior, közép és senior fejlesztő.

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

50 év a Hortobágyi Pusztán

50 év a Hortobágyi Pusztán

Pályázat típusa: alkotópályázat 3 - 18+ korosztályig több kategóriában Beküldési határidő: 2023. április 3.
Hímzett kötény, kiscsizma... 2023

Hímzett kötény, kiscsizma... 2023

Pályázat típusa: néptánverseny óvodás csoportoknak Beküldési határidő: 2023. március 21.
Janikovszky Éva meseíró pályázat

Janikovszky Éva meseíró pályázat

Pályázat típusa: 7-16 éves fiataloknak írói pályázat Beküldési határidő: 2023. április 12.
Ismered azokat a napokat? – avagy anyák home office-ban

Ismered azokat a napokat? – avagy anyák home office-ban

Ismered azokat a napokat, amikor már annyira felgyülemlik a fejed felett a tennivaló, hogy tudod, csak akkor végeznél vele, ha 3 napig alvás nélkül nyomnád?

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére