Jelenlegi hely

Jégvilág - kiállítás és korcsolyapálya a Magyar Természettudományi Múzeumban

Hóra, jégre, igazi téli hangulatra vágysz? A Magyar Természettudományi Múzeumba kiállítással és korcsolyapályával beköszönt a jégkorszak.

A november 17-én nyílt kiállítás a legutolsó jégkorszak és a sarkvidék, valamint a tundra leglátványosabb, már kihalt vagy veszélyeztetett állatfajait mutatja be, mely egyszerre kínál élményt, tudást, szórakozást a család minden tagja számára, és teszi több generációs vonzó programmá a múzeumlátogatást. A kiállításhoz kapcsolódóan egy beltéri, 160 négyzetméteres plasztik korcsolyapályát is átadtak a gyerekeknek. 

A Magyar Természettudományi Múzeum fontos missziója, hogy az élővilágot fenyegető, globális klímaváltozás okozta társadalmi problémára már a legifjabb generáció körében felhívja a figyelmet, a fenntarthatóbb és élhető jövő megteremtése érdekében.

A tárlattal arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy a bolygónkon tapasztalható klímaváltozás kiemelt intenzitással érinti a sarkvidéki területeket. A jégtakaró visszahúzódása az itt élő fajokat közvetlenül veszélyezteti. A civilizált világ víz- és légszennyezése is eljut a sarkvidékekre, ami szintén nagy veszélyt jelent az ottani élővilágra.

A korcsolyapályát múzeumi belépő megváltásával, felelősségi nyilatkozat aláírását követően lehet használni. A nyilatkozat előre letölthető, kinyomtatható, aláírható és a helyszínen leadható, de lehetőség van helyszíni kitöltésre is. 

8 éven aluli gyermekek csak felnőtt kíséretében használhatják a pályát. A korcsolyapálya használatához az előzetes időpontfoglalás nem kötelező, regisztrálni a helyszínen az információs pultban lehet. Ugyanakkor lehetőség van a helyet előzetes regisztrációval biztosítani, legkésőbb a látogatást megelőző napig, a muzeumpedagogia@nhmus.hu címen.

Korcsolyakölcsönzés

A helyszínen ingyenesen, kaució letétele mellett lehet korcsolyát kölcsönözni 25-östől 47-es méretig, de saját korcsolyát is lehet hozni.

Nyitva tartás: 2023. november 17 – 2024. február 17. között, minden nap 9–17 óráig.

Cím: Magyar Természettudományi Múzeum - 1083 Budapest, Ludovika tér 2-6.

Nyitva: 2023. november 17–2024. február 17. között, minden nap 9–17 óráig.

Forrás, további info

- Monorimami - 

 

 

 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Az egyszülős család - nehézségek és segítség

Az egyszülős család - nehézségek és segítség

A KSH jelentése szerint jelenleg közel félmillió olyan szülő van Magyarországon, akik egyedül nevelnek körülbelül 700 ezer gyermeket, akik naponta számos kihívással néznek szembe. Sokszor még most is láthatatlanok a magyar társadalom számára.
Hamvazószerda, a nagyböjt kezdete_monor.imami

Hamvazószerda, a nagyböjt kezdete

Hamvazószerda keresztény ünnep, a farsangi időszak utáni első nap. Ezen a napon kezdődik a Húsvét előtti 40 napos böjt, a Szent Negyvennap, a Nagyböjt. 
Karácsonytól karácsonyig c. irodalmi e-antológia pályázat

Karácsonytól karácsonyig c. irodalmi e-antológia pályázat

Pályázat típusa:  irodalmi pályázatBeküldési határidő: 2024. április 30.Korcsoport: 25 év alatti fiatalok
VIII. Nits Márta Országos Népdaléneklési Verseny

VIII. Nits Márta Országos Népdaléneklési Verseny

Pályázat típusa:  média pályázatBeküldési határidő: 2024. március 15. és 31.Korcsoport: 25 év alatti fiatalok

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére