Jelenlegi hely

Átvetted már az ajándék könyvedet?

Tízezer darab ajándékkönyv került a Libri könyvesboltjaiba - a Jelenkor Kiadó új kötete a középiskolai tanulóknak, főiskolásoknak és egyetemistáknak szánt tisztelgés Térey János munkássága előtt.

A Jelenkor Kiadó 2021-ben készített először olyan, kifejezetten diákoknak szánt válogatáskötetet a Libri Könyvesboltokkal együttműködésben, melyet bevezetésnek szántak a kiadó által gondozott szerzői életművekbe. Mészöly Miklós, Nemes Nagy Ágnes, Nádas Péter és Borbély Szilárd alkotásai után most Térey János válogatott írásaival ismerkedhetnek meg a fiatal olvasók – olvasható a Nyugati tér blogon.

A kötet átvehető az érvényes diákigazolvány felmutatásával – 2024. június 3-tól, a Libri összes Könyvesboltjában országszerte és a Libri 63-as számú standjánál 2024. június 13–16. között A Budapesti Ünnepi Könyvhéten – a készlet erejéig.

Térey János, a XXI. századi magyar irodalom jelentős alkotója. Debreceni születésű József Attila- és Babérkoszorú díjjal kitüntetett író, költő, drámaíró, műfordító. Már 5 éve, hogy 2019. június 3-án tragikus hirtelenséggel elhunyt. Emléke és életműve előtt tisztelegve a Jelenkor Kiadó elkészítette az Árnyékunk útra vált című kötetet.

A szerző korai verseitől a posztumusz megjelent önéletírásáig (Boldogh-ház, Kétmalom utca. Egy cívis vallomásai) válogattak jellegzetes és kiemelkedő műveiből, így rajzolva fel a különleges és értékes pályaívét.

A kötetről bővebben a Nyugati tér blogon olvashattok.

ADL - Debrecenimami

Listakép: Pexels/Nicole Berro

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Miért menjünk el szűrővizsgálatokra, ha nincsen semmi bajunk?

Miért menjünk el szűrővizsgálatokra, ha nincs semmi bajunk?

Azért, hogy ne is legyen! - Dr. Gyöngy Andrea belgyógyász, diabetológus írása
Süsü mesés világa

Süsü mesés világa

Pályázat típusa: rajzpályázatBeküldési határidő: 2024. szeptember 30.Korcsoport: 4-10 éves korosztály számára
Titkos macskarandi

Titkos macskarandi

Pályázat típusa: alkotópályázatBeküldési határidő: 2024. szeptember 18.Korcsoport: áltatános iskola felső tagozatos gyermekek
Macskarikatúra pályázat

Macskarikatúra pályázat

Pályázat típusa: alkotópályázatBeküldési határidő: 2024. szeptember 18.Korcsoport: középiskolás fiataloknak és felnőtteknek

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére