Jelenlegi hely

Cumifa kerül átadásra Üllőn - Cumitündér őrzi majd a cumiadományozó kicsik cumiját

Sokszor nehéz leszoktatni a pici gyermekeket a cumiról, ehhez kínál megoldást a Vargha Gyula Könyvtár szombati gyermeknapi party-ján átadásra kerülő Cumifa. A dánok már a '20-as években kitalálták, hogy a cumi kerüljön fel ünnepélyesen a cumifára. Ide aztán a gyerekek maguk akaszthatják fel a cumijukat, s talán így az elválás is könnyebb. Így segítheti a cumiról történő leszokást ez a kis fa.

A dánok már a '20-as években kitalálták, hogy a cumi kerüljön fel ünnepélyesen a cumifára. Ide aztán a gyerekek maguk akaszthatják fel a cumijukat, s talán így az elválás is könnyebb. Így segítheti a cumiról történő leszokást ez a kis fa.

A cumi elhagyása egyébként is fontos dolog, kétéves kor után már káros lehet a baba egészségének. Ha valaki túl sokáig használja, rendellenesen fejlődhetnek a fogak, az állkapocs és a nyelvizmok, ez később akár beszédhibákhoz is vezethet. A cumi leszokása után kevesebb a megfázásos betegségek kockázata is.

A Könyvtárostündérek a bátor cumiadományozókat oklevéllel, ajándékcsomaggal jutalmazzák és nevük bekerül a Cumifa Nagykönyvébe! A cumik őrzéséről Cumilla, a Cumifa Tündére gondoskodik majd.

 

2021. május 29-i programok:

  • 9:30 Ringató foglalkozás. Vezeti: Rozványi Beáta (Kérjük, hogy a résztvevők hozzanak pokrócot magukkal!)
  • 10:30 Papírszínházas mesék
  • 9-11:30-ig Meseládikó készítés Madár Olga tűzzománcos, meseillusztrátorral


A program ingyenes, de a résztvevők korlátozott száma miatt regisztrációhoz kötött!

Akik cumit szeretnének elhelyezni a fán, kérjük regisztrációkor jelezzék az info@ullokonyvtar.hu címen.

 

Forrás, fénykép: Vargha Gyula Könyvtár, Üllő

 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Őszi bakancslista - pogramajánló

Bakancslista őszre: keressük a kalandokat!

Nehéz az őszre hangolódni egy ilyen ajándékba kapott csodálatos strandidővel szeptember elején. Őszi bakancslistánkra összegyűjtöttünk sok-sok kalandlehetőséget és ötletet. Kiránduljatok sokat, gyűjtsétek be az utolsó meleg napsugarakat!
Csak pozitívan - az osztályban! Ajándék letölthető plakátok iskolásoknak!

Csak pozitívan - az osztályban! Ajándék letölthető plakátok iskolásoknak!

Rosszabb pillanatokban sokat tud segíteni egy jó szó, kedves gondolat. Erősebbé tesz, ha tudjuk, hogy a felhők felett mindig kék az ég. Készítettünk Nektek egy kis ajándékot az iskolába, hogy ne felejtsétek el az ég színét a szürke napokon se!
Háromlépéses terv egy problémamentes tanévre, avagy hogyan készüljünk az előttünk álló évre?

Háromlépéses terv egy problémamentes tanévre, avagy hogyan készüljünk az előttünk álló évre?

Igaz, hogy az új év január 1-én kezdődik, és sokan akkor tesznek újévi fogadalmakat, de azoknak, akiknek iskolás gyerekük van, a szeptember elseje legalább olyan vízválasztó dátum, ha nem fontosabb. - Dezsőfi Beatrix írása.
Minden kiderült! Nagy sikerrel és sok tanulsággal zárult a Pécsimami és a Greendependet Intézet karbon-lábnyom pályázata!

Minden kiderült! Nagy sikerrel és sok tanulsággal zárult a Pécsimami és a Greendependet Intézet karbon-lábnyom pályázata!

Emlékeztek még az áprilisi nagy hírünkre? Az országban egyedüliként húsz Pécsimami olvasónak hoztunk el egy szuper lehetőséget, hogy megtudják: mennyi is a családjuk karbon-lábnyoma és tehessenek is azért, hogy ezt hatékonyan csökkentsék. A kutatás lezárult, mi pedig érdekes és fenntartható tanulságokkal jelentkezünk!

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére