Jelenlegi hely

Szúnyoggyérítés Monoron

Kezdődik az idei év földi szúnyoggyérítése a városban, olvashatjuk Monor Város honlapján. A munkát 2023. június 23-24-én, péntek-szombat 21:00 órától végzi a COMBI Kft. 23-án este a Kossuth Lajos utcától északkeletre, 24-én a Kossuth Lajos utcától délnyugatra eső területen dolgoznak. 

Az alkalmazott készítmény Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtószer. A készítmény kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra és emberre nem veszélyes, és hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

Fontos, hogy a lakosság megfelelő óvintézkedéseket tegyen a városi szúnyogirtás idején. Az alábbiakban néhány ajánlás található:

  1. Távolítsák el vagy takarják le az udvari gyerekjátékokat, hogy elkerüljék azok közvetlen expozícióját a permetezés során.
  2. Tegyék el vagy takarják le a kint szárított ruhákat, hogy megakadályozzák a rovarirtószerrel való érintkezést.
  3. Élelmiszer esetén rakják el vagy takarják le alaposan, hogy ne kerülhessen rá rovarirtószert.
  4. A kezelés alatt és az azt követő 1 órában az ablakokat, ajtókat tartsák zárva, és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kapcsolják ki. 

A kezelést végző kocsi közelében tartózkodni tilos. Fontos, hogy a lakosság tartsa távol magát a permetezés területétől, amíg az eljárás tart.

Ha bármilyen különleges egészségügyi problémája van vagy érzékeny az ilyen típusú vegyszerekre, akkor legyen óvatos és konzultáljon egészségügyi szakemberrel a szükséges óvintézkedések tekintetében.

A városi szúnyogirtás célja a közegészség védelme és a szúnyogok által terjesztett betegségek megelőzése. 

További info

- Monorimami -

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Hogyan töltsük az Apák napját? 5+1 tuti ötlet

Hogyan töltsük az Apák napját? 5+1 tuti ötlet

Mindjárt itt az Apák napja! Magyarországon az Apák napját június harmadik vasárnapján tartjuk, idén június 16-ra esik. Ez az a nap, amikor végre a kedves édesapák is kapnak egy kis figyelmet és törődést, rukkoljunk hát elő valami emlékezetessel! Hiszen megérdemlik, hogy ezen a napon kicsit lazítsanak és jól érezzék magukat. Ha egy kis inspirációra van szükséged, íme 5+1 tuti ötlet, hogyan töltsétek el ezt a napot.
Újdonság: Tesz-Vesz város lakói asztalhoz ülnek

Újdonság: Tesz-Vesz város lakói asztalhoz ülnek

Mókás könyv az étkezésről a 105 éve született Richard Scarry rajzaival.
Mit is adjunk évzáróra a tanár néninek?

Mit is adjunk évzáróra a tanár néninek?

Csakis olyat, amit Te magad is elfogadnál! Belegondoltál már, mit jelenthet neki hazacipelni 3 tálcát az osztály nevével feliratozvam 2 vázát és számtalan bögrét minden évben? 
Önállóan olvasna a gyermekem, de milyen könyvet válasszak neki?

Önállóan olvasna a gyermekem, de milyen könyvet válasszak neki?

Az olvasás maga, a titkok és kalandok világába való repülés. De hogy repüljön egy, az olvasást most kezdő gyerek? Különlegesen szerkesztett könyvekkel segíthetünk nekik. Segítünk a választásban!

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére