Jelenlegi hely

Ti hogyan készültök a középiskolai felvételire, vagy az érettségire?

A nagy érettségijén túl, a "kicsi" középiskolai felvételijén innen már már megszoktam, hogy valamiért (valakiért) mindig izgulni kell és tudom, hogy (ellentétben azzal, ahogy anno a saját vizsgáimmal történt): időben kell elkezdeni a felkészülést!

Még a jó tanulóknak is, hiszen a középiskolai felvételi 45 perce agyrémnek tűnik 10 feladatra...Így hiába van tudás, ha nincs rutin, elcsúszhat a gyerkőc.

De hogyan segítsünk neki?

Tanuljunk vele?

Szerencsés, aki szülőként még képben van az adott tantárggyal, jól magyaráz, van ideje és a gyermeke is szívesen tanul vele: nálunk ez csak azokból a tantárgyakból működött jó hangulatban, összezörrenés nélkül, amit mindketten szerettünk.

Szakemberek is mondják, hogy ha a gyerekünkkel való tanulás sok konfliktussal jár, érdemes inkább kiszervezni a dolgot, védve a kamaszkorban amúgy is sérülékeny szülő-gyerek viszonyt.

Magántanár?

Jó megoldás lehet! Nekünk pl. van egy nyugdíjas, tüneményes Katusunk, akivel a kicsi hetente egyszer átbeszéli az aktuális sulis tananyagot és a magyar felvételire is vele fog készülni, ahogy 5 évvel ezelőtt a bátyja.

Csak bírja a pénztárcánk anyagilag...és sikerüljön beilleszteni az amúgy is zsúfolt hétköznapokba az oda és visszautazást.

Online felvételi/érettségi felkészítő kurzusok?

Mi arra jutottunk, hogy az egyébként is zsúfolt hetet nem terheljük egy újabb magántanárral, hanem matekból megpróbálkozunk egy online felkészítővel. 

Órákon át böngésztük a lehetőségeket, és többfélét találtunk:

  • Egy zárt felületen online magyarázó videókat, feladatlapokat, próbafelvételiket kap a gyerkőc, de nem tud kontaktálni tanárral, ha elakad valamiben.
  • Az előző forma kiegészül azzal, hogy az általa megoldott feladatokat kijavítják és lehet tanártól kérdezni, ha valamit a videós levezetések ellenére sem ért.
  • Élő online órákon vehet részt a gyermek, ami kifejezetten a felvételire /érettségire készít fel.

A legérdekesebb talán a 4 X fél napos (rapid) matek felkészítés a középiskolai felvételi előtt 1, illetve 2 héttel, ami a teljes felvételi anyagot ígéri átvenni...:)  Ezt azért mi nem merjük megkockáztatni, de utolsó, komplex ismétlésnek nem lenne rossz egy olyan vagány, fiatal matektanárral, akit a Cápák között műsorában is láthattunk...:)

Mutatom, hogy mi mindent találtunk online felkészítő témában:

Mi - pécsiek lévén - végül egy pécsi pedagógusnak és a MATEK-OK-nak szavaztunk bizalmat, heti egy online, élő órával és az elmúlt 10 év matek felvételi feladatait magyarázó videótárral.

A MATEK-OK egyébként szeptember 25-én és 26-án ingyenes tájékoztató webináriumokat szervez középiskolai felvételire, érettségire készülőknek és azoknak a 9-10-11-ik osztályos középiskolásoknak, akik egyszerűen csak szeretnének jobb jegyet matekból. 

A webinárokon akkor is hasznos infókat szerezhettek a közelgő megmérettetésről, ha végül nem velük fogtok készülni:

MEGNÉZEM A MATEK-OK WEBINÁROK RÉSZLETEIT

Ti hogy készültök a középiskolai felvételire / érettségire? 

Tudsz egy klassz online felkészítőt, ami nem szerepel nálunk?

Izgultok? Van kedve a gyerkőcnek az egészhez?

Írd meg nekünk!

Gellén Nóra - Pécsimami

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Jöhet néhány adventi koszorú inspirációnak?

Jöhet néhány adventi koszorú inspirációnak?

Még nem tudtál választani, idén milyen stílusban legyen az adventi dekoráció? Nézd meg ajánlónkat, biztos gyorsan megjön az ihleted!
Hangold karácsonyira az ajtódat is!

Hangold karácsonyira az ajtódat is!

Adventi ajtóra, ablakra való ünnepi dekorációkhoz hoztunk rengeteg inspirációt a klasszikustól a rendhagyóig. Karácsonyi trendkalauzunk az ajtódíszekből, kopogtatókból nyújt alapos válogatást. Sőt, akasztókból is készültünk!
Már látogatható a Vörsi Betlehem

Egy kicsi falu különleges látnivalója – Idén is látogatható a Vörsi Betlehem

Tudtad, hogy egy Balaton melletti kis faluban látható Közép-Európa legnagyobb betleheme? Idén 74. alkalommal építette fel Vörsön a falu apraja-nagyja Jézus születésének pillanatát megörökítő bibliai jelenetet, aminek csodájára járnak a világ minden részéről.
Hogyan ünnepeljük a Márton napot gyerekekkel?

Hogyan ünnepeljük a Márton napot gyerekekkel?

A Márton nap rengeteg, izgalmas, közös program lehetőséget ígér a családoknak. Összegyűjtöttük a legjobbakat, melyeket a kicsik is élvezni fognak. Vannak kimozdulósak és együtt, otthon kuckózósak egyaránt. Lássuk!

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére