Jelenlegi hely

Új játszótér és élménypark épül Monoron, a Szent Orbán téren

A Strázsa-hegy főterén élménypark és játszótér építése kezdődött, ezzell a város turisztikailag fejlődő részén egy új közösségi tér kialakítása valósul meg.

A játékok ütéscsillapító felületen kerülnek kialakításra, lesz szöcske mászóka, rugós tigris játék, egyensúlyozó krokodik, kettes hinta és madárkás padok a gyerekeknek.

A felnőtteket piknik asztalok, padok, rönkfa ülőbútorok várják majd, a tájékozódás segítésére táblákat helyeznek ki. 

A világítást napelemes lámpatestek szolgáltatják majd, kihelyezésre kerülnek hulladéktárolók, a munka folytatódik majd sétányok kialakításával és növények telepítésével. 

 

A VP6-19.2.1.-41-2-17 és VP6-19.2.1.-41-4-17 azonosítószámú támogatásból megvalósuló fejlesztésnek köszönhetően a helyi kiránduló lakosok és az egyre sűrűbben érkező turisták számára is vonzóbb célpont lehet városunk.

A két komponensből álló, összesen 25 millió forint támogatást várhatóan önrésszel is kiegészíti az önkormányzat. Az így kialakuló élménypark fontos szerepet játszik majd a térség legnagyobb boros eseményének, az évente több ezer vendég által látogatott Borvidékek Hétvégéje rendezvény megtartásában is.


Forrás, kép: monor.hu

 

 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Álomút gyermekrajz pályázat

Álomút gyermekrajz pályázat

Szeretnél igazi úthengert vezetni? Kipróbálnád, milyen lehet utat építeni? Akár együtt az egész osztállyal? Ha igen, akkor nincs más dolgod, mint rajzolni!
Régi idők karácsonya Budapesten

Régi idők karácsonya Budapesten

Milyen volt az ünnepi készülődés az elmúlt évszázadban a fővárosban? Régi képekkel mutatjuk be, hogy milyen is volt egykor a karácsonyi forgatag.
Ingyenesen látogatható az elképesztő karácsonyi fényben úszó csodaház

Ingyenesen látogatható az elképesztő karácsonyi fényben úszó csodaház

Eta néni 2021-ben ismét sok szeretettel vár mindenkit! Nyitva a ház az adventi időszakban.Dabason van egy ház, ami varázslatos ünnepi fényárban úszik. De nem egyszerűen tujákra aggatott fényfüzéreket kell elképzelni, hanem egy olyan színes csillogást, mintha becsöppentél volna egy karácsonyi Hollywoodi rajzfilm közepébe. Eta néni több mint tíz éve díszíti fel házát és udvarát az ünnepek közeledtével.
Országos adventi programajánló

Országos adventi programajánló

Adventi ablaknaptár, gyertyagyújtások, vásári és betlehemes programok.. a várakozás, a csodák, a meglepetések időszaka. Különleges adventi programok készülődnek szerte az országban, válogattunk belőle.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére