Jelenlegi hely

Játsszunk teadélutánt!

Nyáron is vannak napok, amikor nem tudunk kimozdulni. Ilyenkor még nehezebb az apróságokat lekötni. Minden kicsi szereti a szerepjátékokat, így ha például teadélutánt rendezünk, valószínű mindenki örömére szolgál majd. A kislányokéra legalábbis biztosan…

Előkészületek

 1. Ötleteljünk együtt! A gyerekek fantáziája kimeríthetetlen, miért ne használnánk ki ezt? (Persze elkél a szülői terelgetés is.)
 2. Írjunk listát a teendőkről, szükséges eszközökről. Iskolások előnyben! Mindenkinek legyen valami feladata az előkészületek során.
 3. A dress code is megbeszélés tárgya. (Az én lányaim szerint ilyen alkalmakra nekem kizárólag szoknyás cuccban illik megjelenni.)
 4. Akár meghívót is készíthetnek a gyerekek, ez is remek elfoglaltság!
 5. Tervezhetünk úgy, hogy 1-1 kis barátot meghívunk a programra, de legyünk mi magunk is vendégek, akár néhány baba vagy plüss maci társaságában.
 6. Mire lesz szükségünk?
 • Teás készlet vagy helyette bármilyen kancsó és kávés csészék. (A féltett családi készleteket meg se mutassuk!)  
 • Kisebb tányérkák, villák (ha lesz süti is), kiskanál a kavargatáshoz.
 • Szalvéta. (Mert megadjuk a módját!)  
 • Terítő. Lehet asztalt is leteríteni, de az erkély, terasz vagy a szoba padlója is tökéletes. (Na, és izgalmas!)
 1. Mit együnk, igyunk? 
 • Süssünk aprósüteményt, amit esetleg ki is díszíthetünk cukormázzal, színes drazsékkal, cukrokkal. Az sem baj, ha a reggeli vásárlás közben szerezzük be a majszolni valót.
 • Készítsünk falatka szendvicseket, fogpiszkálóval átszúrva (teljes kiőrlésű szeletelt kenyér kockára vágva, pici sajt, paradicsom, vagy bármi más, ami eszünkbe jut).
 • Gyümölcsök is kerülhetnek kis tálkákba. 
 • Tea kancsóban. Ne legyen forró, előre készítsük el. (Melegben lehet jeges tea.) Nagyobb gyerekeknél lehet filteres megoldás is, ebben az esetben forró vízzel készüljünk. A méz, citrom külön kerüljön az asztalra, ízesítse mindenki magának a teáját. (Angol módra a tejet is kipróbálhatjuk.)
 1. Együtt készítsük elő a helyszínt, akár tervezhetünk dekorációt is színes papírokból. 

A teázás

 1. A kezdési időpontra a meghívottak a megfelelő öltözékben jelenjenek meg a helyszínen!
 2. Ismerkedhetünk a teázás történetével is. A google nagyon sok mindent kidob, ha rákeresünk. Jegyezzünk meg néhány gondolatot, érdekességet, de ne terheljük túl a gyerekeket az információkkal. Hagyjuk, hogy ők irányítsák a történéseket, legyenek ők a vendéglátók!
 3. Ha van teraszunk, erkélyünk, ami fedett, akkor még esőben is kiülhetünk, kellemes lesz együtt cseverészni.
 4. Ha időnk engedi, társasjátékozhatunk, kártyázhatunk is.

A délután folytatása már csak rajtunk múlik! Élvezzünk minden együtt töltött, értékes percet! Jó szórakozást!

Szerző: Budácsik Éva – tanító
Fotó: Pixabay
Forrás: Budapestimami

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Oké, de hogyaaan? - 5 tipp, hogy hogyan romantikázzunk a családi vakáción

Oké, de hogyaaan? - 5 tipp, hogy hogyan romantikázzunk a családi vakáción

Vajon hogyan lehet a romantikát belecsempészni egy családi vakációba? Milyen praktikákat lehet bevetni annak érdekében, hogy az együtt töltött időben sem feledkezzünk meg egymásról? Azt gondolom könnyedén, csak egy kicsit tervezzünk előre. Hoztam 5 tippet, melyet ti is bevethettek akár azonnal. – Ihász Anita párkapcsolati tréner írása.
Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

A debreceni Ünnepi Könyvhét valamint új könyvsorozatának első kötetének megjelenése miatt látogatott el Debrecenbe Kovács Attila avagy Holden Rose. Vele beszélgettünk gyerekekről, motívációról, és nem utolsó sorban kamaszoknak szóló 10 pluszos könyvéről, a Lapátos fickóról.
Ti ünneplitek még a pedagógusnapot?

Ugye ti is ünneplitek még a pedagógusnapot?

Idén 70 éve, pontosan 1952 június 7-e óta ünnepeljük Magyarországon június első vasárnapján a Pedagógusnapot. Belépünk az óvoda ajtaján és akár évtizedekig elkísérnek minket, velünk vannak, míg tanulunk. Sőt, sokszor tovább. Köszönjük!
Mese csecsemőkortól: napi tizenöt perc felolvasás akár két év előnyt jelenthet?

Mese csecsemőkortól: napi tizenöt perc felolvasás akár két év előnyt jelenthet?

Tapasztalatok szerint már az anyuka hasában lévő magzatnak is érdemes verseket olvasni. Az itt hallott ritmusokkal, később az adott korosztály számára készült könyvek segítségével akár másfél-két év előnyre is szert tehetnek a gyerekek az iskola első évére kortársaikhoz képest.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére