Jelenlegi hely

Állandó megújulásban! - Házasság hete 2024

A Házasság hete programsorozat szerte a világban a házasság és a család értékeit, fontosságát szeretné megmutatni. Az idei rendezvénysorozat február 11-18-ig tart.

A Valenti-naphoz közelítve hagyományosan ezzel egy időben ünnepeljük a házasságot is. A házasság alapértékeiért, a szerelem, szeretet és kötődés amiért érdemes "dolgoznunk."

A hét mottója: Állandó megújulásban!

Hazánkban 2024-ben tizenhetedik alkalommal rendezik meg a Házasság hetét a keresztény egyházak és civil szervezetek széles körű összefogásával.
Az országos rendezvénysorozat célja, hogy segítséget nyújtson a házasságra készülőknek vagy a párkapcsolati problémákkal szembesülőknek.

A központi programok fővédnöke Novák Katalin köztársasági elnök és férje, Veres István.

Házasság hete központi programjai 2024-ben

A programok az ország minden pontjáról folyamatosan érkeznek a www.hazassaghete.hu oldalra. Újítsátok meg a kapcsolatotokat, gazdagodjatok páros ismeretekben és töltsetek el együtt egy feledhetetlen estét kettesben a házasság hetén!

2024. február 11., 10:00 - Nyitó istentisztelet a Debreceni Református Nagytemplomban

2024. február 12., 18:00 - Őszintén a házasságról – Páratlan beszélgetés közismert párokkal

Résztvevők: Véssey Miklós író, költő és felesége, Mirk-Véssey Klára tanár; Győri Virág, a Family magazin főszerkesztője és férje, Győri Tamás József, a Budapesti Kortárs Keresztény Intézet igazgatója; Léder László pszichológus és felesége, Puja Andrea operaénekes. Moderátor: Gécsek- Tóth Enikő, a Kossuth rádió szerkesztő-riportere. A beszélgetés élőben is követhető lesz a Házasság hete Facebook-oldalán

2024. február 13., 18:00 - Állandó megújulásban: egynyári helyett évelő házasságot!

Előadó: Tapolyai Emőke pszichológus, a Kandela Központ alapítója és szakmai vezetője; Online előadás a Házasság hete Facebook-oldalán

2024. február 14., 18:00 - Áldással egybekötött zenés istentisztelet a Budavári Gospel Kórus közreműködésével

Igét hirdet: Cselovszky Ferenc, a Pesti Evangélikus Egyházmegye esperese

2024. február 15., 10:00 - Család és kapcsolódások – Konferencia

Konferencia a Házasság hetén a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom szervezésében; A program regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a Három Királyfi oldalon lehet.

2024. február 16., 18:00 - Szólj be a papnak! Család – elvárás vagy kiteljesedés?

Tényleg mindenki akar családot? Baj, ha csak társadalmi nyomás vagy kedvezményes hitel miatt jön a gyerek? Milyen dolog gyereket szülni „erre a világra”? Meddig tart egy házasság szavatossága? … Ti kérdeztek, akik válaszolnak: Csűrös-Varga Vanda református lelkész, Kocsis Tamás görögkatolikus pap, Sterczer Hilda hegymászó

Az esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

2024. február 17., 14:00 - Jóban-rosszban, jobban!

Előadó: Komjáthy Károly, a Bibliai Házassággondozó Szolgálat munkatársa; Az alkalom online is elérhető lesz a pasaréti református gyülekezet YouTube-csatornáján

2024. február 18., 18:00 - Záró szentmise a Budapest-Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia-templomban

A szentmisét bemutatja és homíliát mond Marton Zsolt váci megyéspüspök
Budapest-Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia-templom (1056 Budapest, Március 15. tér 2.)

Online programok

2024. február 11., 12:00 - Pannonhalmi Házas-társas Kapcsolatépítő

A Házas-Társas egy pároknak szóló, kétfős játék, kalandtúra, kincskeresés. A játék célja, hogy a hétköznapokban megszokottnál nagyobb figyelmet fordítsatok a társatokra, magatokra, a kapcsolatotokra és minőségi idővel ajándékozzátok meg egymást. A feladatok mindegyike otthon vagy a környék egy-egy egyszerűen elérhető pontján teljesíthető. Ebben a játékban nincsenek vesztesek, a nyeremény pedig annál nagyobb, minél jobban bedobjátok minél jobban bedobjátok magatokat a feladatok megoldásába.

2024. február 13., 18:00 - Állandó megújulásban: egynyári helyett évelő házasságot!

Előadó: Tapolyai Emőke pszichológus, a Kandela Központ alapítója és szakmai vezetője; Online előadás a Házasság hete Facebook-oldalán

2024. február 17., 14:00 - Jóban-rosszban, jobban!

Előadó: Komjáthy Károly, a Bibliai Házassággondozó Szolgálat munkatársa; Az alkalom online is elérhető lesz a pasaréti református gyülekezet YouTube-csatornáján

 

ADL - Debrecenimami

Forrás

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Igyekezz már, hol a cipőd, el fogunk késni, miért most jut eszedbe, hogy pisilni kell, jajj kell az úszás cucc, megőőőőrülöööök hogy minden reggel ez megy! Na tegye a szívére a kezét, akinél még nem hangzottak el ezek vagy ennél változatosabb, neaggyisten cifrább napindító mondatok. Ugyhogy ugye? Szerintem bátran és általánosan kijelenthetjük: a reggeli készülődés, és intézménybe-munkahelyre kerülés a nap egyik legstresszesebb része – minden résztvevőnek! No de, tudjuk-e hogy miért? Kis-Kovácsné Vancsa Barbi írása.
Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Itt a Vágatlan Május! Na ez igazán tetszeni fog a családnak, akárki is vágja a füvet nálatok! A nemzetközi kezdeményezés még 2019-ben Angliából indult, célja, hogy felhívja a beporzóbarát kertek jelentőségére a figyelmet.
Az Édesanya teremtése

Az Édesanya teremtése

Azt tudjuk, hogy 6 pár keze és 3 pár szeme van, gyógyítani is tud, de ki teremtette a könnycseppet?
Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy… tudom, hogy ebben a hónapban még nem hívtalak, de még csak elseje van. Nem azért akarom letenni, mert már legszívesebben a temetőben tudnálak.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére