Jelenlegi hely

Figyelem! Galiba fesztivál a láthatáron!

Kapaszkodj az időgépbe, indul az időutazás! A felszállás helyszíne Debrecen, mindössze 4 napod van rá, hogy bejárd az emberiség történetét és eljuss a jövőbe! Mindezt a Galiba gyerekfesztiválon. Gyere, nézd meg velünk a programokat!

Időutazás a dinóktól a vikingeken át 2050-ig

A Lúdas Matyi-ihlette debreceni fesztivál idén egy különleges és izgalmas témát választott, időutazásra hívja a látogatókat.

Galiba azaz a liba aki a nagy galibát okozta Matyinak. Fazekas Mihály Debrecenben írta művét, nem véletlen, hogy mély hagyományai vannak a városban Lúdas Matyinak. Eredetileg még a közösségi munkával elkészült Vidámparkot is így nevezték el. A városban emléktábla hirdeti a Református Kollégium híres diákjának emlékét, Matyi hasonmás versenyt rendeztek évekig a gyerekek között.

Az idei fesztivál mind a 4 napján augusztus 17-től 20-ig izgalmas programok által, interaktív játékokon keresztül a gyerekek visszautazhatnak a dinók világába, megnézhetik hogyan küzdöttek a viking harcosok és a középkori katonák, számtalan fotóponton ölthetik magukra a korhű jelmezeket, és a legkíváncsibbak megnézhetik magukat – a modern technika segítségével – hogyan fognak kinézni 20-30 év múlva.

Galiba gyermekfesztivál 2023 programok

Augusztus 17.

Vándorkiállítás és ökojátszóház - Green box fotó - Időutazás 2050-be - Őskori régészet - Kréta kori leletkészítés

Augusztus 18.

Fotószínház - Lánglovagok - Szerencseérme készítés - Viking tábor - Csillagles és mini planetárium - Esti vidámparkozás - Happy-time táncegyesület - Galiba Disco - Led Show - Amirah zumba - Gidrán bemutató - Exoled robot show

Augusztus 19.

Dínó készítés tobozból - Társasjátékok - jégkorszakot megidéző játékok - tiktok reflexjáték - őskölök barlangi maszatoló - western időtazás

Augusztus 20.

Europe Direct játszóudvar - Békebeli kisasszonyok sétája - mandala festés

Játékok

 • Logiscool, a digitális világ iskolája aug. 17-20.
 • Kalandozó Komédium: Történelmi játékudvar aug. 17-20.
 • A Combi Sport Aréna aug. 17-20. - többfunkciós, egyéni és csapat játékra is kiváló egyedi fejlesztésű készségfejlesztő játék
 • Reflexshop aug. 17-20.
 • Mensa HungarIQa aug. 17-20.
 • Mit Játsszunk? könnyed társasjátékok az egész családnak aug. 18-19.
 • Jurassic World: blue VR aug. 18-20
 • tiktok reflex játék Aug. 19-20.

Kézműves foglalkozások

 • Dinoszaurusz és jégkorszak témájú játékok a Természettárral
 • Történelmi játékudvar a Kreatív Élményközponttal
 • Régi debreceni mesterségek utcája a Magyarország Hajdú-Bihar várMegyei Levéltárával
 • Dínós kézműveskedés a Dorkász Szolgálat Közhasznú Alapítvánnyal
 • Időkapszula a Gyermekváros Egyesülettel
 • Galiba kabalák festése a Fény Felé Alapítvánnyal

Haditorna bemutatók

Hadi táborok interaktív élményekkel, középkori sátor, táncbemutatók, hadászati fegyverek, ügyességi játékok várják a családokat!

 • Carpathian Companions Vikings of East Hungary aug. 17-18.
 • Zsongvölgyi Hagyományőrző Haditorna Egylet - aug. 17-20.
 • Európai Friss Csapat – augusztus 19-20.

friss zöldség- és gyümölcskóstoló - célba dobás és kapura rúgás - chill zone - selfie automata - smoothiekészítő turmixbicikli - lemosható tetkók

 • Karvaly Íjászok aug 20.

Állandó programok

Diplomaszerző játék-Debreceni Egyetem - Öltözz be és válj festménnyé!-Déri Múzeum - Abraka gardrób - ISD útlevél készítés-Nemzetközi Iskola - mesés sütikészítés Czirják Erikával - Selfie pontok - Arcfestés

Különleges eseménynek ígérkezik az I. Galiba futóbicikli verseny, a Csibém Csibefutam augusztus 17-én, 17.00 órától

A debreceni vidámpark KRESZ pályáján kerül megrendezésre, 2023. augusztus 17-én. A regisztrált gyermekek három korosztályban mérettethetik meg magukat a versenypályán.

Korcsoportok:

 • 2-3 éves
 • 3-4 éves
 • 4-5 éves

A versenyen való részvételhez kötelező a saját futóbicikli, bukósisak és védőfelszerelés.
A rendezvénynek esőhelyszíne nincs, kedvezőtlen időjárás esetén a szervező a kezdési időpontot 2023. augusztus 17-én a kiíráshoz viszonyítva legfeljebb 60 perccel késleltetheti. Tartósan rossz idő esetében a verseny elmarad.

Jelentkezni a virágkarnevál honlapján keresztül ITT lehet.

A fesztiválra a belépés ingyenes, és a programok is ingyenesek.

Hol lehet enni, inni, pisilni?

Nos, ezek fontos kérdések egy egész napos családi programnál. Az Állatkert árnyékos sétányai, színpada lesznek a programok helyszínei. Megnyugtathatunk mindenkit, hogy a Nagyerdőben és az Állatkertben is több büfé, mosdó várja a látogatókat.
Sőt, a Galiba Fesztivállal egyidőben zajló Virágkarnevál egyik leglátogatottabb programja szintén a közelben található. A Sörkert, ahol a legnagyobb sörmárkáktól kis sörfőzdékig, helyi és országos gasztronómiai kínálatig sok mindent meg lehet kóstolni.

ADL - Debrecenimami

Forrás

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Olyan rendetlen ez a gyerek!

Olyan rendetlen ez a gyerek!

Széthagyja a játékait, ruháit, egyéb holmiját? Mindennapos problémának tűnik, hogy nekünk, szülőknek kell rendet tenni utána? Tapasztalat hogy gyermekünket a legnagyobb nehézségek árán – vagy még úgy sem – tudjuk rendre szoktatni. Tippek az életkornak megfelelő, helyes módszerek alkalmazásához.
Hogyan töltsük az Apák napját? 5+1 tuti ötlet

Hogyan töltsük az Apák napját? 5+1 tuti ötlet

Mindjárt itt az Apák napja! Magyarországon az Apák napját június harmadik vasárnapján tartjuk, idén június 16-ra esik. Ez az a nap, amikor végre a kedves édesapák is kapnak egy kis figyelmet és törődést, rukkoljunk hát elő valami emlékezetessel! Hiszen megérdemlik, hogy ezen a napon kicsit lazítsanak és jól érezzék magukat. Ha egy kis inspirációra van szükséged, íme 5+1 tuti ötlet, hogyan töltsétek el ezt a napot.
Újdonság: Tesz-Vesz város lakói asztalhoz ülnek

Újdonság: Tesz-Vesz város lakói asztalhoz ülnek

Mókás könyv az étkezésről a 105 éve született Richard Scarry rajzaival.
Mit is adjunk évzáróra a tanár néninek?

Mit is adjunk évzáróra a tanár néninek?

Csakis olyat, amit Te magad is elfogadnál! Belegondoltál már, mit jelenthet neki hazacipelni 3 tálcát az osztály nevével feliratozvam 2 vázát és számtalan bögrét minden évben? 

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére