Jelenlegi hely

Állatkertek Éjszakája 7 helyszínen

Tizedik alkalommal rendezik meg az Állatkertek Éjszakáját, amelyhez ebben az évben országszerte eddig 7 állatkert, vadaspark, „állatos” bemutatóhely csatlakozott. A nagyközönséget mindenütt változatos programokkal, látványetetésekkel és más, a szokásos állatkerti látogatáshoz képest rendkívüli látnivalókkal várják augusztus 27-án, a nyár utolsó péntek estéjén.

Különleges esti programok országszerte 7 bemutatóhelyen

Ezen az estén Budapesten a Fővárosi Állat- és Növénykert és a Tropicarium, Veresegyházán a Medveotthon, Debrecenben a Nagyerdei Kultúrpark Állat- és Növénykertje, Miskolcon a Miskolci Állatkert és Kultúrpark, Szarvason a Körösvölgyi Állatpark, Pécsett pedig a Pécsi Állatkert kínál különleges programokat a nagyközönségnek.

Fővárosi Állat- és Növénykert, Budapest

Idén újra izgalmas programokkal, érdekességekkel, éjszakai látványosságokkal várják az Állatkert barátait. Lesz többek között elefánttréning és mókás fókaest, denevérek tánca program, bátorságpróba, szelfidoboz és fellép a Kaukázus zenekar akusztikus formációban.

A Varázshegy programjait színesíti az „Állati hálószobatitkok" című előadás, melyet inkább a felnőtt látogatóknak ajánlanak.

Tropicarium

Az Állatkertek Éjszakája alkalmából, augusztus 27-én egy különleges eseménnyel vár a Tropicarium. Az este hangulatáról DJ, hangulatvilágítás és koktélok gondoskodnak. Az első 150 látogatónak ajándék koktélt kap. 

Egész estés programok:

  • Ha régóta vágysz arra, hogy testközelből is megnézhesd az állatokat, akkor a külön erre kialakított szelfisarokban lehetőségetek lesz fotózkodni velük állatgondozóink segítségével.
  • Az est folyamán a Tropicarium búvárai lemerülnek a cápák közé az 1 millió literes akváriumunkba, ahol velük is tudtok szelfizni, közben pedig személyes történeteket is hallhatok az akváriumunk lakóiról.
  • Merülés után közvetlen beszélgetésre invitálnak, ahol feltehetitek kérdéseiteket búvárainknak.
  • Mindemellett különleges látványetetésekkel is készülnek.

Veresegyházi Medveotthon

Augusztus 27-én a látogatók megismerkedhetnek testközelből a hüllőkkel, de lesz előadás a nagyragadozókról, lámpás állatkeresés, éjszakai vonatozás és még sok érdekes program. A belépés a kedvezményes családi jegy megvásárlásával történik.

Körösvölgyi Állatpark

A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Körösvölgyi Állatpark bemutatóhelye színes programokkal várja vendégeit. Idén, augusztus 28-án „Legendás vadak, vad legendák” címmel rendezik meg az eseményt.

A délelőtt folyamán minden vállalkozó kedvű vendég megformázhatja gyurmából kedvenc állatparki lakóját az állatszobrászat keretében, alkotását pedig haza is viheti. Kinyomozható lesz a Bagolykapun túli rejtély és természetesen a Kölyök-zug játszótér és az Állatsimogató is nyitva lesz.

A kora délutántól estébe nyúló programok során számos olyan állatokkal kapcsolatos mítosz és história tárul fel, melyek a megszokottól egy kicsit más perspektívában is segítenek bemutatni a Kárpát-medence csodálatos élőlényeit. A program nem titkolt célja az is, hogy az egyes állatfajokról szóló tévhiteket és tényeket is feltárja a vendégek előtt, miközben látványetetések is színesítik majd a látnivalókat.

Az Állatpark látogatóközpontjának vetítő termében két alkalommal is bemutatásra kerül a Négy Évszak a magyar pusztán című lebilincselő természetfilm.

Nagyerdei Kultúrpark, Debrecen

A Debreceni Állatkertben és Vidámparkban augusztus 27-én pénteken este 19-től 23 óráig tartanak a programok. Ezen a különleges estén olyan élmények várják az érdeklődőket, amelyeket egy évben csak egyszer lehet átélni, hiszen az éj leple alatt közelebb kerülhetünk az Állatkert lakóihoz és feltárulkoznak az éjszaka titkai, a kert titokzatos élete. A látogatók az este különleges varázsában szakvezetéssel leshetnek be a kulisszák mögé.

Miskolci Állatkert és Kultúrpark

Augusztus 27-én az éjszakai etetések során a látogatók megismerhetik az éjjel aktív állatok természetes viselkedését, testközelbe kerülhetnek a „nemszeretem” állatokkal, és számos érdekességgel találkozhatnak a kísérő programokon.

Pécsi Állatkert

A Múzeumok Éjszakájához hasonló, országszerte megrendezésre kerülő esemény 2012-ben indult útjára első alkalommal. Azóta, az állatkertek és vadasparkok minden év augusztus végén várják a látogatókat izgalmasabbnál-izgalmasabb éjszakai kalandokkal. 

A Pécsi Állatkert idén is színes programokkal várja látogatóit, akik bepillanthatnak az állatok éjszakai életébe, a látványetetések alkalmával pedig kulisszatitkokat is megtudhatnak egy-egy lakónkról. Mindemellett a kicsiknek akadálypályával, ingyenes arcfestő programmal,  a nagyobbaknak paraszobával és bátorságpróbával készülnek.

A főépület homlokzatán fényfestés fogadja majd az ide érkezőket, de – egyebek mellett – a közkedvelt tűzzsonglőr és a csillagászati bemutató sem maradhat el. 

A program időpontja: 2021. augusztus 27., 9.00 – 22.30 Pénztárzárás és utolsó belépési lehetőség: 21.30

A részletes programot keressétek az állatkertek oldalán.

- Budapestimami -

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Oké, de hogyaaan? - 5 tipp, hogy hogyan romantikázzunk a családi vakáción

Oké, de hogyaaan? - 5 tipp, hogy hogyan romantikázzunk a családi vakáción

Vajon hogyan lehet a romantikát belecsempészni egy családi vakációba? Milyen praktikákat lehet bevetni annak érdekében, hogy az együtt töltött időben sem feledkezzünk meg egymásról? Azt gondolom könnyedén, csak egy kicsit tervezzünk előre. Hoztam 5 tippet, melyet ti is bevethettek akár azonnal. – Ihász Anita párkapcsolati tréner írása.
Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

A debreceni Ünnepi Könyvhét valamint új könyvsorozatának első kötetének megjelenése miatt látogatott el Debrecenbe Kovács Attila avagy Holden Rose. Vele beszélgettünk gyerekekről, motívációról, és nem utolsó sorban kamaszoknak szóló 10 pluszos könyvéről, a Lapátos fickóról.
Ti ünneplitek még a pedagógusnapot?

Ugye ti is ünneplitek még a pedagógusnapot?

Idén 70 éve, pontosan 1952 június 7-e óta ünnepeljük Magyarországon június első vasárnapján a Pedagógusnapot. Belépünk az óvoda ajtaján és akár évtizedekig elkísérnek minket, velünk vannak, míg tanulunk. Sőt, sokszor tovább. Köszönjük!
Mese csecsemőkortól: napi tizenöt perc felolvasás akár két év előnyt jelenthet?

Mese csecsemőkortól: napi tizenöt perc felolvasás akár két év előnyt jelenthet?

Tapasztalatok szerint már az anyuka hasában lévő magzatnak is érdemes verseket olvasni. Az itt hallott ritmusokkal, később az adott korosztály számára készült könyvek segítségével akár másfél-két év előnyre is szert tehetnek a gyerekek az iskola első évére kortársaikhoz képest.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére