Jelenlegi hely

Jelentkezz a Soprt43-ra: Ingyenes síelés, vadregényes kenuzás, bringázás és libegőzés az osztályoknak

A pandémia sok esetben jót is tett velünk, hiszen olyan páratlan kezdeményezések születtek, olyan nagyszerű maradandó együttműködések, amik jobbá teszik a világot, és ezáltal jobbá tesznek minket, felnőtteket, példát statuálva másoknak, hogy bátran lépjenek, mert így lesz jobb a világunk, és így lesz jobb a gyermekeink világa is!

Pont ilyen nagyszerű együttműködés szüleménye lett Soós Csaba kezdeményezéseként a Sport43, ami hiánypotló program a gyerekek tekintetében, és remélem minél több iskolába eljut a hírük, és segítik a gyerekeket, hogy részese lehessenek e nagyszerű kezdeményezésnek! - Makai Mariann írása.

A Sport43 ötlete egy jótékonysági programból, a Ski43 kezdeményezésből nőtte ki magát, alig pár hónappal ezelőtt, aminek a pandémia ellenére azonnal hatalmas sikere lett. Nem is csoda, hiszen közel 13 ezer gyermeknek volt lehetősége Eplényben a Síarénában ingyenesen sielni, illetve snowboardozni. De a szervezőknek ez nem volt elég, sőt, hagyták, hogy messzire repítse őket az álmaik, és megalkották a hiánypótló programot a Sport43-at, ahol már nem csak síelni, de gördeszkázni, túrázni, evezni, libegőzni és kerékpározni is lehet. És ki tudja még, hogy mi lesz egy ilyen kezdeményezésből, hová fognak fejlődni, tényleg csak a csillagos ég lehet a határ, mi szurkolunk nekik! 

Röviden a Sport 43, általános iskolás és középiskolás gyerekeknek biztosít különleges sportélményeket teljesen ingyenesen, ahol minden eszközt, védőfelszerelést és szakvezetőt biztosítanak az osztályoknak.  

Bővebben a Sport43 által, olyan programokra tudnak a gyerekek, vagyis az iskolai közösségek jelentkezni, melyet a természet és a mozgás öröme inspirált, és ahol a gyerekek valódi, izgalmas és életre szóló élményben részesülhetnek.

Ez egy kiváló lehetőség bármelyik osztály számára, hiszen akár önálló kirándulásként, vagy akár az osztálykirándulás kiegészítőjeként is szolgálhat. Hoztam nektek egy kis összefoglalót, hogy miért érdemes kihasználni a lehetőségeket és mi az amitől ők valóban különlegeségeket kínálnak nem csak a gyerekeknek, de a tanároknak is. Nektek csak választani kell a programjaik közü!

Vadregényes evezés

Kitűnő célpont lehet a Tisza-tó, a Ráckevei Dunaág, a Velencei tó, a győri Rába túra vagy a tokaji Bodrog vadregényes zegzugos vízi túrája, ahol testközelből és természetes élőhelyeiken ismerhetik meg a gyerekek a hihetetlenül gazdag madárvilágot egy szakképzett, helyismerettel rendelkező túravezetővel.

Az evezős túrák hossza kb. 3-3,5 óra, melyre szeptember 09 – október 22-ig napi két csoportot várnak. A szervezők A-Z-ig megtervezik a programot, megszervezik hozzá a személyi és tárgyi feltételeket - hajókat, mentőmellényeket és a túravezetőt is. 11-18 éves korosztályú gyermekeket várnak. 20-30 főig. Bővebben a programról itt!

Két keréken Magyarország varázslatos tájain

Biciklizzetek egy jót az osztállyal, élvezzétek a friss levegőt! Hét helyszín közül választhattok, hét csodálatos tájat ismerhettek meg: Őrség, Fertő tó, Mohács, Velencei tó, Eplény, Tisza tó, és Fehérgyarmat.

A biciklis túrák hossza 4-4,5 óra időtartamú, melyet szeptember 2-tól, október 22-ig vehettek igénybe, napi 2-3 turnus indul helyszínektől függően. A túrák során ingyenesen biztosítják számotokra a kerékpárokat, - a három kísérő felnőttnek is -, és a védőfelszereléseket - sisak+láthatósági mellények. 11-18 éves korosztályú gyermekeket várnak. 20-30 főig. Bővebben a programról itt!

Föld felett

Hódítsátok meg az Ámos hegyet, libegőzzetek Eplényben és fedezzétek fel az őzeket, szarvasokat vagy épp a muflonokat.

A libegős túra szeptember 2-tól egészen november 30-ig érhető el! A teljes program a libegőre felszállástól, az erdei közösségépítő túrán át, a szalonnasütéssel együtt kb. 4 órát vesz igénybe. Alsó tagozatos kortól, 6- 18 évig korig. 20-50 fős csoportok jelentkezését várják, így akár egyszerre két párhuzamos osztály is részt tud venni a túrán az iskolátokból. Ebben az esetben mindenképp egy csoportként regisztráljatok! Bővebben a programról itt!

A gördeszkázás több mint sport, a gördeszkázás egy életérzés!

A gyerekek számára jó „tanítómester” a gördeszka: megtanítja őket arra, hogy a tetteiknek következményeik vannak, egy rossz döntést nagy esés követhet, illetve, ha elestünk, talpra kell állnunk, és újra próbálkoznunk.

Ötlet vidékieknek: Illesszétek be rendhagyó testnevelés óránkat egy egész napos budapesti kirándulásba, legyen ez az első állomásotok, ahonnan folytatjátok a város felfedezését!

A gördeszkás túra hossza: 60 perc gördeszka oktatás után további bő 60 perces játékra hívják meg a gyerekeket, így akár 2-3órát is eltölthettek velük szabadban, jó levegőn sportolással, ti választjátok ki, hogy a műfüves focipályáján, vagy a homokos strandröplabda pályán folytatjátok-e a játékot képzett animátoraik segítségével.

Iskolaidőben, hétfőtől péntekig 20-30 fős csoportokban várják a gyerekeket, alsó tagozatos kortól, 6- 18 évig korig. Helyszín Budapest. Akinek nincs, annak ingyenesen biztosítják a gördeszkát, védőfelszerelést, sisakot, továbbá szintén ingyenesen biztosítják a belépést a parkba, az oktatást, és az animátort. Bővebben a programról itt!

Sielős és snowboard programok az Eplényi Síarénában

Sielés már talán luxus számba megy, de lassan maga a hó élménye is csak álom marad a gyerekeknek, és itt most valóban egy álomvilágba csöppenhetnek a gyerekek.

Ingyenesen biztosítják a két órás síbérlet, hozzá a szakképzett oktatókat, akiknek nincs sífelszerelése, azoknak felszerelést síléceket és snowboardokat és bakancsot (előre meghatározott méretben). Ráadásul még egy melegételes csomagot is kapnak a végén a gyerekek.

A program hossza 70 perc oktatás és 70 perc havas játékok. 1-8. osztályos gyerekeknek, hétfőtől csütörtökig.

Fogyadjátok el a lehetőségeket, és használjátok ki, hiszen ezek mind mind azért vannak, hogy minden gyerek megtapasztalhassa, hogy mennyi csoda rejlik a világban!

Ha tetszett, oszd meg, vagy küldd el egy pedagógusnak, hogy minél többen tudjanak róla!

Makai Marianna - Kecskemétimami

 

Hozzászólások

Kedves Szerkesztők, lenne mód javítani a kezdeményezés nevét Soprt43-ről Sport43-re, hogy ezt a remek lehetőséget mindenki könnyedén megtalálhassa? :)

Köszönettel,

Kiss Marianna

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Annyi mindent el akarok még mondani, és annyi mindent át akarok még élni veled.- levél a lányomnak

Annyi mindent el akarok még mondani, és annyi mindent át akarok még élni veled - levél a lányomnak

A lánygyermekek világnapja margójára...Csak bámultam és gyönyörködtem benned mikor megszülettél, olyan tiszta, olyan nemes és olyan örökkévaló érzés volt. De aztán lement a nap, és mikor felébredtem máris kiskamasz lett belőled. Hová lett az idő, mikor gyorsult fel ennyire? Az édes magabiztos kisdedből lassan egy öntudatos, gátlásos, gyönyörű nagylány lesz.
Imádnivaló makkfigurák egy cseh grafikus apukától

Imádnivaló makkfigurák egy cseh grafikus apukától

Dubánci, avagy Petr Vaclavek MakkMarcijai, a háromgyermekes prágai apuka zseniális szüleményei.
Rajzpályázat Én és az állatok címmel

Rajzpályázat Én és az állatok címmel

A Debreceni Állatkert több mint 17 hektáron szolgál a környezeti nevelés színteréül és biztosít lehetőséget a tantervhez illeszkedő vagy tanórán kívüli foglalkozások megtartására. Az Állatok Világhete alkalmából rajzpályázatot hirdetett.
Hortobágyi Nemzeti Park Alkotópályázata

Hortobágyi Nemzeti Park Alkotópályázata

A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság alkotópályázatot hirdet általános iskolás és középiskolás gyerekek, valamint felnőttek számára, melynek témája a LIFE IP GRASSLAND-HU  területek rovarvilága.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére