Jelenlegi hely

Kedvenc adventi vásáraink Budapesten

Az advent a várakozás időszaka, ilyenkor az ünnepre hangolódást segíti, hogy a város is varázslatos díszbe öltözik és sok értékes program várja a családokat. A rohanó hétköznapokon jól esik megállni és megpihenni, találkozni és feltöltődni.

Színházi előadások, koncertek, fényfestés, korcsolyapályák, vásári forgatag, kézműves portékák, színes programok, betlehemes játék, adományozás. Megmutatjuk a legkedveltebb budapesti karácsonyi vásárokat. Kellemes készülődést kívánunk!

Fényjáték és vásári forgatag
Adventi Ünnep a Bazilikánál

Közös karácsonyfa, óriás adventi koszorú és betlehemi jászol. Újra várja látogatóit az Advent Bazilika, amely a 2019-ben, 2021-ben és 2022-ben elnyert Európa legjobb karácsonyi vására cím mellé tavaly a Karácsonyi vásárok állócsillaga címet is elnyerte. 12 méteres karácsonyfa, fényfestés, szelfipont, ingyenes jégpálya, minőségi kézműves és gasztronómia kiállítók és szívmelengető programok a Szent István-bazilika előtti téren.

Minden nagykonyhánál elérhető lesz naponta egy étel, amelyet 1500 forintos fix áron vásárolhatnak meg a látogatók.

A régmúlt időket idézi meg a Fortepannal közösen megvalósított Advent Anno című fotókiállítás, amely a pavilonok külső oldalát díszíti. Fényinstallációkkal idézik meg az Alice Csodaországban mesevilágát. Minden délután 17:30-tól a bazilika homlokzatán szép 3D fényfestés lesz.

További információ

Időpont: 2023. november 17.- 2024. január 1.
Helyszín: V., Szent István tér- Zrínyi utca

Hangulatos és családias
Advent Óbudán

Idén is ünnepi díszbe öltözik Óbuda Fő tere az adventi hétvégékre. A koncertek, táncelőadások, gyermekműsorok mellett kézműves vásár és szelfipont várja az érdeklődőket a Fő téren. Ingyenes jégpálya lesz a Fő téren és a Békásmegyeri piac közösségi terén.

Idén először lesz Karácsonyház a Fő téren. A vidám piros házban a kandalló mellett a Mikulással is találkozhatnak a gyerekeknek, és lehetőségük lesz arra is, hogy saját kezűleg készítsék el szeretteik ajándékát.

További információ

Időpont: 2023. december 1-23. (a korcsolyapályák január végéig vannak nyitva)
Helyszín: III., Óbuda, Fő tér

Klasszikus új köntösben
Vörösmarty Classic Xmas

Magas minőségű termékekkel, tradicionális hazai értékeket képviselő gasztronómiai és kézműves-kiállítókkal, békebeli karácsonyi hangulattal fogadja a vendégeket a szilveszterig nyitva tartó Vörösmarty téri karácsonyi vásár. Népszerű attrakció az ingyenesen igénybevehető kisvonat és a kézműves ház sok érdekes foglalkozása. 

A tér közepén lévő Vörösmarty-szobor átlátszó "hógömbbe" burkolva áll, a szobor köré pedig ledfal épült, amely multimédiás információs pontként is szolgál: az információs tartalmak mellett a látogatók egy QR-kóddal aktiválható közösségi játékban is részt vehetnek. A Kristálypalotán óriási karácsonyfa dekoráció látható, a látogatókat fényinstallációk is várják az Alice Csodaországban mesealakjaival. Minden nagykonyhánál elérhető lesz naponta egy olyan étel, amelyet 1500 forintos fix áron vásárolhatnak meg a látogatók.

További információ

Időpont: 2023. november 17. - december 31.
Helyszín: V., Vörösmarty tér

Budapesti Karácsonyi Vásár és Városháza Téli Élménypark

A Deák Ferenc téren karácsonyi vásárral, a Városháza parkban pedig jégpályával várják a látogatókat. November 24-től január 7-ig minden nap lehet korcsolyázni a Városháza parkban, ahol jégfolyosóval egybekötött különleges jégpálya épült. A Deák Ferenc téri vásárban és a Városháza parkban hagyományos karácsonyi édességeket, ételeket és italokat, valamint magyar kézműves termékeket lehet majd kapni. December 3-án, az első adventi vasárnapon közös gyertyagyújtás lesz a Városháza parkban.

December 6-án ellátogat ide a Mikulás, akivel a legkisebbek fotózkodhatnak és korcsolyázhatnak is. Karácsonyi installáció, fényoroszlánok és fotófal is lesz a helyszínen.

A Baptista Szeretetszolgálat cipősdoboz-akciója is kitelepül a Városháza parkba, ahol december 18-ig várják a hátrányos helyzetű, vagy nehéz körülmények között élő gyerekek részére a cipősdobozba csomagolt hasznos és kedves ajándéktárgyakat, játékokat.

További információ

Időpont: 2023. november 24. - december 31.
Helyszín: V., Városháza tér, Deák tér

Téli csodavilág a város felett
Winter Wonderland

A Westend Tetőkertben megnyitotta kapuit a Winter Wonderland nevű rendezvénysorozat, amely egészen év végéig vár mindenkit körhintával, jégkorcsolya pályával, izgalmas programokkal, és téli ételekkel, italokkal.

A szabadtéri, tetőkerti eseményen lesz gyerekkoncert, bábos produkció, kézműves foglalkozás, de közös jótékonysági ajándékgyűjtés is.

További információ

Időpont: 2023. november 17. - december 31.
Helyszín: VI., Westend tetőkert

Advent a Várkert Bazárban

Koncertek, irodalmi és gyerekprogramok, iparművészeti vásár, adventi gyertyagyújtás és élő Betlehem is lesz a Várkert Bazár adventi programsorozatában. Családoknak szóló ingyenes programok is lesznek, az aulában iparművészek közreműködésével tartanak kézművesfoglalkozásokat, de interaktív karácsonyi játékokkal, valamint Grecsó Krisztián költeményeire épülő zenés-verses előadással is várják a közönséget.

A Budavári Palotanegyedben a nemrég megújult Csikós udvarban karácsonyfával, betlehemmel és vásárral, valamint forró italokkal és ünnepi finomságokkal készülnek.

További információ

Időpont: 2023. november 26. - december 31.
Helyszín: Várkert Bazár, I., Ybl Miklós tér 2-6.

Ünnepváró forgatag a Hagyományok Házában

Az ünnepváró adventi programon meghitt koncertek, bábelőadás, adventi ringató, ajándékkészítő műhelyek, színpadi műsorok, mese, gyerektáncház, gasztronómiai előadás és kóstoló, kézműves vásár és kedvezményes kiadvány- és jegyárusítás várja a Hagyományok Házába betérőket.

Az ajándékkészítő műhelyekben bárki elkészítheti személyes karácsonyi ajándékát.

További információ

Időpont: 2023. december 8-10. 
Helyszín: Hagyományok Háza, I., Corvin tér 8.

- Budapestimami -

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Az egyszülős család - nehézségek és segítség

Az egyszülős család - nehézségek és segítség

A KSH jelentése szerint jelenleg közel félmillió olyan szülő van Magyarországon, akik egyedül nevelnek körülbelül 700 ezer gyermeket, akik naponta számos kihívással néznek szembe. Sokszor még most is láthatatlanok a magyar társadalom számára.
Hamvazószerda, a nagyböjt kezdete_monor.imami

Hamvazószerda, a nagyböjt kezdete

Hamvazószerda keresztény ünnep, a farsangi időszak utáni első nap. Ezen a napon kezdődik a Húsvét előtti 40 napos böjt, a Szent Negyvennap, a Nagyböjt. 
Karácsonytól karácsonyig c. irodalmi e-antológia pályázat

Karácsonytól karácsonyig c. irodalmi e-antológia pályázat

Pályázat típusa:  irodalmi pályázatBeküldési határidő: 2024. április 30.Korcsoport: 25 év alatti fiatalok
VIII. Nits Márta Országos Népdaléneklési Verseny

VIII. Nits Márta Országos Népdaléneklési Verseny

Pályázat típusa:  média pályázatBeküldési határidő: 2024. március 15. és 31.Korcsoport: 25 év alatti fiatalok

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére