Jelenlegi hely

Országos közlekedésbiztonsági programsorozat kisiskolásoknak

Nem csak az iskola, de egy országjáró közlekedésbiztonsági oktatási programsorozat is indult szeptemberben első- és második osztályos gyerekeknek. Nálatok vajon mikor lesz? Itt vannak a  programsorozat állomásai, céljai és izgalmas pillanatai.

„Road Safety – a biztonság az első” néven indít országjáró közlekedésbiztonsági oktatási programsorozat indult első és második osztályos tanulóknak. A hetente új állomásra látogató eseménysorozat szeptember 6-tól december 17-ig tart a főváros és tizenkét megyeszékhely központi szabadtéri helyszínein.

Az edukációs projektet a HUMDA Magyar Autó-Motorsport Fejlesztési Ügynökség Zrt. indította, kiemelt küldetésüknek tartva a gyermekek biztonságos közlekedésre való nevelésének támogatását. A korosztályi jellemzőknek megfelelő tanterv kidolgozása és annak használata a közlekedési balesetek megelőzése és elkerülése érdekében hasznos. Edukációs projektjük elsősorban az általános iskolák első és második osztályos tanulóit szólítja meg.

A 13 hétig tartó, hetente új állomásra látogató, az adott megyeszékhely fiatalságát megmozgató interaktív oktatási, fejlesztési programsorozatban a hagyományos tanítási kereteket átlépő lehetőségeket használnak.
A tantermek falain kívül, a megyeszékhelyek központi szabadtéri helyszínein lebonyolított képzés alkalmával délelőttönként az első és másodikos tanulók játékos, ám átfogó közlekedésbiztonsági oktatásban részesülnek. A tanítási időt követően, délutánonként pedig korosztálytól függetlenül minden érdeklődő számára lehetőség nyílik a programokon való részvételre.

A programsorozat állomása

A programsorozat 2021. szeptember 6-tól december 17-ig tart, és az alábbi helyszínekre látogat el:

 • szeptember 6–10. Nyíregyháza;
 • szeptember 13–17. Debrecen;
 • szeptember 20–24. Szolnok;
 • szeptember 27–október 1. Kecskemét;
 • október 4–8. Szekszárd; október 11–15. Kaposvár;
 • október 18–22. Nagykanizsa;
 • november 8–12. Zalaegerszeg;
 • november 15–19. Sopron;
 • november 22–26. Győr;
 • november 29–december 3. Veszprém;
 • december 6–10. Székesfehérvár;
 • december 13–17. Budapest 12. kerület.
A programsorozat központi eleme egy közlekedési útravaló, amelynek célja, hogy olyan ismereteket adjon a gyermekeknek, amelyek segítenek nekik eligazodni a forgalom bonyolult útvesztőjében, és megalapozzák egy biztonságos szemlélet kialakítását.

Az ingyenes kiadványt a kitelepüléseken kapják meg a tanulók.

– A biztonságos közlekedéssel való ismerkedést nem lehet elég korán kezdeni, hiszen a fiatal korosztály tagjai eleinte gyalogosan vagy kerékpárral közlekednek, és a különösen veszélyeztetett csoportba tartoznak. A tavalyi tanévtől kezdve a környezetismeret, valamint a technika és tervezés tantárgyak részeként már első osztálytól oktatják a közlekedési ismereteket, azon belül a gyalogos és a kerékpáros közlekedéssel kapcsolatos tudnivalókat. A HUMDA Road Safety programsorozata és az ahhoz tartozó közlekedési útravaló terjesztése egy fontos előkészítő lépése a biztonságos közlekedésre nevelő tanterv kidolgozásának – hangsúlyozta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, az autó-motorsport fejlesztéséért és a közlekedésbiztonság kiemelt kezeléséért felelős kormánybiztos, a programsorozat fővédnöke.

A gyermekek az egyik legveszélyeztetettebb csoportként kiemelt figyelmet igényelnek a biztonságos közlekedésre nevelés terén, a korosztály ismereteit a kitűnő fogékonyságuk miatt is célszerű már első és második osztályos korban megalapozni – tette hozzá Weingartner Balázs, a HUMDA Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Annyi mindent el akarok még mondani, és annyi mindent át akarok még élni veled.- levél a lányomnak

Annyi mindent el akarok még mondani, és annyi mindent át akarok még élni veled - levél a lányomnak

A lánygyermekek világnapja margójára...Csak bámultam és gyönyörködtem benned mikor megszülettél, olyan tiszta, olyan nemes és olyan örökkévaló érzés volt. De aztán lement a nap, és mikor felébredtem máris kiskamasz lett belőled. Hová lett az idő, mikor gyorsult fel ennyire? Az édes magabiztos kisdedből lassan egy öntudatos, gátlásos, gyönyörű nagylány lesz.
Imádnivaló makkfigurák egy cseh grafikus apukától

Imádnivaló makkfigurák egy cseh grafikus apukától

Dubánci, avagy Petr Vaclavek MakkMarcijai, a háromgyermekes prágai apuka zseniális szüleményei.
Rajzpályázat Én és az állatok címmel

Rajzpályázat Én és az állatok címmel

A Debreceni Állatkert több mint 17 hektáron szolgál a környezeti nevelés színteréül és biztosít lehetőséget a tantervhez illeszkedő vagy tanórán kívüli foglalkozások megtartására. Az Állatok Világhete alkalmából rajzpályázatot hirdetett.
Hortobágyi Nemzeti Park Alkotópályázata

Hortobágyi Nemzeti Park Alkotópályázata

A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság alkotópályázatot hirdet általános iskolás és középiskolás gyerekek, valamint felnőttek számára, melynek témája a LIFE IP GRASSLAND-HU  területek rovarvilága.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére