Jelenlegi hely

Te hány pontra írnád a 8.-os felvételit? Máris kiderült, hogy nem volt jó az egyik megoldás!

Szombaton voltak a felvételik a 8.-osoknak. Nem mondom, hogy sétagalopp odáig se az út, de az előtte való pár nap, mindent visz!

Aztán úgy gondolnád, hogy végre túl van rajta és jöhet a hávájdidzsi, de nem mert, ahogy kijön és lelazítotok egy kicsit a Mekibe vagy épp ahol szerettek, máris a hazafelé úton feldobja a Tik-Tok: kint vannak a megoldások!

És akkor jön az igazi para: ah ez sem lett jó, basszus ez se, mi van ha 3 pontom lesz csak és hasonlók, majd felmegy az osztálycsoportba és ezek a félelmek meghúszorozódnak. Persze minden évben az épp aktuális matek feladatlapra azt mondják, hogy hú meg ha, de ez most tényleg, hú meg ha volt. Vagy mondjam azt, hogy eddig a 35-tel sem elégedtünk volna meg, de most ha 20 pontunk lenne, akkor annak már örülnénk…?

Ha kedvet kaptál 14 éveset játszani, akkor nyomás a nyomtatóhoz és töltsd ki, persze írd meg, hogy hány pontot szereztél volna!

A javító kulcsot pedig itt találod!

A magyar felvételi is gyorsan napvilágra kapott, hála a Tik-Tokon lévő magyar szakos tanároknak és a felvételiző gyerekek szüleinek, hogy újfent nem az általuk megadott jó megoldás volt a jó... és láss csodát, helyesbítették és most már a javításban is nyilvánosságra hozták. Nem tudom mikor jelentik be, hogy a matekba véletlenül olyan példa is bekerült, ami nem általános iskolai tananyag... vagy ez így rendjén van? Ilyenkor azért elgondolkozom, hogy látott -e a szerző 14 éves gyerket már, és az ő munkáját senki sem bírálja felül?? Ha a magyar felvételit is megcsinálnád, itt tudod letölteni, itt pedig a javítókulcs.

Makai Marianna

 

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Az egyszülős család - nehézségek és segítség

Az egyszülős család - nehézségek és segítség

A KSH jelentése szerint jelenleg közel félmillió olyan szülő van Magyarországon, akik egyedül nevelnek körülbelül 700 ezer gyermeket, akik naponta számos kihívással néznek szembe. Sokszor még most is láthatatlanok a magyar társadalom számára.
Hamvazószerda, a nagyböjt kezdete_monor.imami

Hamvazószerda, a nagyböjt kezdete

Hamvazószerda keresztény ünnep, a farsangi időszak utáni első nap. Ezen a napon kezdődik a Húsvét előtti 40 napos böjt, a Szent Negyvennap, a Nagyböjt. 
Karácsonytól karácsonyig c. irodalmi e-antológia pályázat

Karácsonytól karácsonyig c. irodalmi e-antológia pályázat

Pályázat típusa:  irodalmi pályázatBeküldési határidő: 2024. április 30.Korcsoport: 25 év alatti fiatalok
VIII. Nits Márta Országos Népdaléneklési Verseny

VIII. Nits Márta Országos Népdaléneklési Verseny

Pályázat típusa:  média pályázatBeküldési határidő: 2024. március 15. és 31.Korcsoport: 25 év alatti fiatalok

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére