Jelenlegi hely

Gondolatok férfi Sammel - Szerelem szerviz

Hogyan lehet felébreszteni a halványodó szenvedélyt? Férfi Sam egy  játékot talált ki: Te bevállalnád a pároddal?

48 éves, elvált, a hadak útját már megjárt, őrülten szerelmes, boldog kapcsolatban élő apuka vagyok.

Hölgyeim! Jó kis kombó, igaz?! Lenne kedvük megismerni néhány gondolatomat a párkapcsolatról, szerelemről, férfi-női szerepekről? Hogy én hogyan látom FÉRFISZEMMEL?!

Régóta figyelem az Imami felületeket, örömmel is olvasom őket. Izgalmas, jó témák, valóban hasznos tanácsok, élményszerű programok, és ami fontos, kiváló KÖZÖSSÉG!

De feltűnt, hogy hiányzik a témák, vélemények közül a FÉRFI! A férfi energia, álláspont, építő jelenlét…

Leszögezem: sem pszichológus, sem párterapeuta, sőt még coach sem vagyok. Csak egy sokat látott, tapasztalt FÉRFI, aki szereti, tiszteli, és néha talán érti is a nőket:))), de a férfi lelket, mozgató rugókat, „miérteket?” mindenképp…

Így talán hasznukra lehetek. Hogy a meglévő kapcsolatukat, annak férfi vonatkozásait jobban megértsék. Vagy az épp új életet, szerelmet keresők jobban, sérülésektől mentesen dönthessenek az új partnerrel kapcsolatban.

Hiszem, hogy sok kapcsolatban nem tudnak a résztvevők őszintén beszélgetni, a hölgyek közötti barátnős gondolatcserék pedig néha egyoldali véleményeket eredményeznek csupán.

Engedjék meg, hogy a jövőben „barátjuk” lehessek, akivel az esetleges problémáikat, férfiakkal kapcsolatos kérdéseiket tét nélkül megvitathatják. Szívesen válaszolok egy-egy, általam felvetett téma után a felmerülő kérdésekre.

Jöhetne most egy online pertu ivás?! Megtisztelő lenne, nagyon köszönöm, akkor egészségedre!

Várlak minden héten, "Férfiszemmel" rovatomban!

Szeretettel, Sam

             

Szerelem szerviz

 

Mint előző írásomban ígértem: hasznos praktikákat mutatok most neked, hogy felébreszthessétek a nyugvó, vagy talán már halványodó szenvedélyt.

Emlékszel? Sem pszichológus, sem párterapeuta, sem coach nem vagyok…

Így az ötleteim a kreatív énem szüleményei, melyek saját, bevált tapasztalataimon alapulnak... és talán ettől izgalmasak.

Egy közös játék lehet az, mellyel újra közelebb kerülhettek egymáshoz.

Az egészhez nincs is szükség másra, mint egymásra fordítható IDŐRE (nyilván ezt lesz a legnehezebb megoldanotok), nyitottságra (hogy mindketten akarjátok a pozitív, ígérem valóban izgalmas, boldogságot hozó változást), egy pokrócra és a játék feladatait tartalmazó, nyomtatható lapra.

Mit gondolsz, kezdhetjük?! Először is: beszéljetek róla!

Miről? A „problémáról”, ami talán nem is az, nevezzük inkább IGÉNYNEK.

Vagy a gyerekek, vagy a hétköznapok darálója miatt már nincs idő, és néha nincs kedv egymáshoz. Úgy, mint a kapcsolatotok hajnalán, szinte biztosan.

Ha a szeretetetek sziklaszilárd, és csak az iménti felvetésem volt helytálló, akkor érdemes mindkettőtöknek elmondani, hogy mire vágyna a másiktól ÚJRA, vagy INNENTŐL!

Ha tehát mindketten akarjátok a változást, na, akkor fogjatok bele a következőbe:

Kell egy szabadon, kettesben eltölthető nap. Ha megtehetitek, menjetek el egy hotelba, szállodába. Ha van esetleg a családban, baráti körben hétvégi ház, akkor kérjétek el azt. Ha  szerényebbek a lehetőségeitek, akkor sincs gond, a környezetetekben biztos van olyan kirándulóhely, ami valamiért közel áll hozzátok, vagy egyszerűen csak szerettek ott lenni. De mindenképp hasznos lenne, ha nem a mindennapok helyszínén, az otthonotokban élnétek át a programot!

Menjetek el az adott helyszín csendes, lehetőleg épp néptelen pontjára.

Ha a helyszínen vagytok, vegyétek a kezetekbe ezt a lapot és kövessétek az utasításokat:

Egymás szemében…

A feladatotok az, hogy 3 percig egy pihenőhelyen (akár pad is jó!) egymással szemben ülve gesztusok, de leginkább szavak nélkül nézzetek egymás szemébe. Nem lesz könnyű…

Összesimulva…

Ezután sétáljatok egy kicsit a természetben. Fontos, hogy összesimulva, összeölelkezve tegyétek ezt. Tényleg, tudtok teljesen egymáshoz bújva sétálni? Egy ritmusban, úgy hogy ne legyen zavaró, ne kelljen odafigyelni a másik lépésére, mert együtt harmonikusan megy?! Jó kis játék. Játék…az is…

Nagyon szeretem benned, hogy …

Ezután ismét leülős helyet keressetek. Fontos, hogy újra egymás szemébe tudjatok nézni! A feladatotok könnyűnek tűnik, de szerintem az egyik legnehezebb lesz mind közül. Ugyanis szembe kell dicsérnetek egymást. Jól megfontoltan, őszintén. Úgy kezdődjön minden mondat, hogy nagyon szeretem benned, hogy… És itt tényleg minden jöhet. Hogy jó apja vagy a gyerekeinknek, hogy házias vagy, hogy jól főzöl, hogy mindig ápolt vagy, hogy szépen szeretsz… Szóval tényleg bármi jöhet!

Sajnálom, hogy …

Ezután jön egy kicsit sem könnyebb helyzet.  Nézzetek egymás szemébe és mondjátok el felváltva egymásnak azokat a dolgokat, amikről tudjátok, hogy valaha megbántottátok vele a másikat… Sajnálom, hogy…

Érints meg…

Nehéz pillantok voltak, oldjuk fel őket! Sétáljatok újra egy kicsit, és ha az időjárás/környezet engedi, egymással szemben üljetek le a fűre. Csukjátok be a szemeteket és nagyon finoman, kezdjétek el megérinteni egymást. Először a kezek, újak érjenek össze, aztán már lehet egymás karját, arcát, haját, később combját simogatni. Ha eljön a vágy arra, hogy összesimuljatok, annyira üljetek közel egymáshoz, hogy teljesen egymásba gabalyodhassatok. Maradjatok így (állj! Csókolózni MOST MÉG! nem ér!), és ha esetleg a testhelyzet engedi, finoman ringjatok.

Mondd el, mit érzel…

Szép szavak. Amit talán sosem mondtál, amit még sosem hallottál… Itt az idő, a saját szavaiddal el tudod mondani mit érzel, a veled szemben ülő párod iránt?

Csókolj meg…

A kitárulkozás után adjunk végre teret a romantikának! Csókolózzatok. Tudom bolond kérés, de érzésből, ne szexisen! A lelkek csókolózzanak, a testeknek, ígérem később adunk majd lehetőséget!

Titkos vágyaim…

Itt is vagyunk. Szex. Testiség. Érzékiség. Talán osztod abbeli véleményem, hogy a szexualitás igen fontos pillére egy kapcsolatnak.  Tapasztalatból tudom, hogy nagyon sok házasság döcög, kényelmetlen, szeretet nélküli pont a szex miatt. A fő gondot én ott látom, hogy a párok nem nagyon beszélgetnek erről a feleslegesen túl intimnek tartott dologról.

Pedig, ha elfújjuk felőle a jótékonynak hitt ködöt, látható, hogy az egyszerű megoldások léteznek, persze ha valóban működik az őszinteség.

Folytassuk a játékot!

A letölthető feladatlapon található szex pózok közül mindketten külön-külön jelöljétek be azokat, melyekre vágynátok.

Ha megvagytok, osszátok meg egymással a „számaitokat”! 

Nincs is más dolgotok, jöjjön még egy finom, most már szexis csók, menjetek gyorsan a szállásra, vagy haza és…

SZERESSÉTEK EGYMÁST!

Le merem fogadni, hogy furcsállod ezeket a feladatokat egy FÉRFITŐL. Elárulom: a legkeményebb "macsó" is vágyik a szeretett nő dicséretére, ölelésére, csókjára...minden nap! Sőt: a titkos vágyait is VELE élné meg...

Ha véleményed, kérdésed van: ne habozz megosztani velem!

Minden jót!

Sam

 

Korábbi írásaim:

Gondolatok férfi Sammel - Miért nem?

Gondolatok férfi Sammel - Mindenben győzni akarunk!

 

 

Hozzászólások

Kedves Sam! Jól írsz, bár azt gondolom, hogy erősen idealizálod a kapcsolatokat. Mint a
beköszönődben írod boldog (szerelmes) vagy. Az ugyan nem derül, ki hány éves a kedvesed, de talán
mindegy is. Mondtad, szívesen fogadod a kérdéseket. Én akkor most bele is vágnék: Szerinted
mennyivel jobb egy tini lány egy korombéli nőnél? Jó, pontosítok: 22 év házasság után miért lépett le
a két gyerekünk mellől, mellőlem egy 21 éves lány miatt a 49 éves férjem? Úgy, hogy a tavaszi
szünidőben még én és a gyerekek voltunk a MINDENEK???

Ildi

Kedves Ildi! Köszönöm a kérdésedet! A jövö héten egy írásommal válaszolok majd. Rendben?! Sam

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Csomagolj zölden karácsonykor!

Csomagolj zölden karácsonykor!

Még bőven van idő felkészülni az ajándékok csomagolására. Miért ne lehetne ezt megtenni környezettudatosan? Ehhez hoztam otthon vagy a természetben is fellelhető alapanyagokat.
20+1 karácsonyi idézet: ajándékkártyára is tökéletes!

20+1 karácsonyi idézet: ajándékkártyára is tökéletes!

Ha Te is szereted idézettel ellátni az ajánddékkártyákat, üdvözlőlapokat, és gondot okoz egy-egy érzés, gondolat megfogalmazása, használd ezeket!
Szabad-e büntetni a gyereket?

Szabad-e büntetni a gyereket?

Arra a kérdésre, hogy „Szabad-e büntetni a gyereket?”, a családok többségében a szülők egyenes választ adnak, de ezek három csoportba sorolhatók. Nem is maradunk meg a három jellemző válasznál, hanem inkább megnézzük, mit okoz a büntetés, és mennyire éri el a célját. - Novák Ferenc pedagógiai viselkedéskutató​ írása.
Miért hazudik a gyerek?

Miért hazudik a gyerek?

Bizonyára találkoztál már olyan szülővel, aki meglepődve tette fel a kérdést: Miért hazudik ez a gyerek? Amikor ezt kérdezik, akkor ezzel arra célozgatnak, hogy valami baj van a gyerekkel. Van különbség aközött, hogy néha füllent a gyerek vagy ha állandóan hazudozik, de ezek alapja hasonló. - Novák Ferenc pedagógiai viselkedéskutató​ írása.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére