Jelenlegi hely

A legillatosabb őszi sütemény: almakenyér

Az ősz illata köszön vissza ebben az egyszerűen, gyorsan elkészíthető süteményben! Remekül szeletelhető, csomagolható tízóraira vagy uzsonnára, és még a fagyasztást is jól tűri!

Amikor már hűvösebbre fordul az időjárás, korán sötétedik, és sok időt töltünk a lakásban, akkor jön el a piték, kelt tészták és kevert sütemények ideje. Sokféleképpen variálhatóak, gyorsan elkészülnek, a sütő pedig kellemes meleget biztosít, az illatokról nem is beszélve! Ez az almakenyér fedőnevű édesség azért nagy kedvenc nálunk, mert gyorsan elkészíthető, és még a legfinnyásabb családtagok sem találnak benne kivetnivalót.

Almakenyér - illatos almás süti őszre hangolva

Ez a mennyiség 2 dl-es börgével mérve 4 fő részére bőven elegendő, ha nem vagytok édesszájúak, nyugodtan meg is felezheted. Csomagolhatsz belőle másnap a tízórai mellé az iskolás gyermekednek, mert nem morzsálódik, kézzel is el tudja fogyasztani és semmi baja nem lesz szobahőmérsékleten. Akkor tehát a recept:

Almakenyér

Hozzávalók:

  • 3 bögre liszt (375 g)
  • 1 és negyed bögre cukor (250 g)
  • fél csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • fél tk. só
  • 2 tk. őrölt fahéj
  • fél tk. őrölt gyömbér
  • negyed tk. őrölt szerecsendió
  • háromnegyed bögre étolaj
  • 1 és fél börge natúr joghurt (360 g)
  • 3 közepes méretű alma
  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, vajazzunk-lisztezzünk ki egy nagy, vagy két kisebb őzgerincformát.
  2. Egy nagyobb tálba mérjük ki a lisztet és a cukrot. Adjuk hozzá a sütőport, a vaníliás cukrot, a sót és a fűszereket, majd alaposan keverjük össze.
  3. Egy másik tálban addig keverjük a joghurtot és az olajat, míg egyneművé válik.
  4. Az almákat szabadítsuk meg a héjuktól és a magházuktól, majd vágjuk egészen apró, fél cm x fél cm-es kockákra, vagy le is reszelhetjük az időhatékonyság jegyében. (Még hatékonyabb, ha első lépésként nekiállítjuk gyermekeinket almát reszelni, így mire ők végeznek, mi is készen leszünk a többivel ;) )
  5. A lisztes keverékhez adjuk az olajos joghurtot és az almát, majd keverjük el a masszát. Nem szükséges gépet használni, fakanállal is egy perc az egész! Nem szabad folyósnak lennie, ha reszelt almát használunk, figyelni kell, hogy a levéből mennyi kerül a sütibe.
  6. Öntsük a masszát a formákba, és süssük kb. 20-25 percig. Ekkor takarjuk le alufóliával, és süssük még 20 percig. Tűpróbával ellenőrizhetjük, mikor készül el.

Jó étvágyat!

Szerző: Nagyné Szűcs Szabina

Recept és kép forrása: www.marshasbakingaddiction.com

 

 

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Csomagolj zölden karácsonykor!

Csomagolj zölden karácsonykor!

Még bőven van idő felkészülni az ajándékok csomagolására. Miért ne lehetne ezt megtenni környezettudatosan? Ehhez hoztam otthon vagy a természetben is fellelhető alapanyagokat.
20+1 karácsonyi idézet: ajándékkártyára is tökéletes!

20+1 karácsonyi idézet: ajándékkártyára is tökéletes!

Ha Te is szereted idézettel ellátni az ajánddékkártyákat, üdvözlőlapokat, és gondot okoz egy-egy érzés, gondolat megfogalmazása, használd ezeket!
Szabad-e büntetni a gyereket?

Szabad-e büntetni a gyereket?

Arra a kérdésre, hogy „Szabad-e büntetni a gyereket?”, a családok többségében a szülők egyenes választ adnak, de ezek három csoportba sorolhatók. Nem is maradunk meg a három jellemző válasznál, hanem inkább megnézzük, mit okoz a büntetés, és mennyire éri el a célját. - Novák Ferenc pedagógiai viselkedéskutató​ írása.
Miért hazudik a gyerek?

Miért hazudik a gyerek?

Bizonyára találkoztál már olyan szülővel, aki meglepődve tette fel a kérdést: Miért hazudik ez a gyerek? Amikor ezt kérdezik, akkor ezzel arra célozgatnak, hogy valami baj van a gyerekkel. Van különbség aközött, hogy néha füllent a gyerek vagy ha állandóan hazudozik, de ezek alapja hasonló. - Novák Ferenc pedagógiai viselkedéskutató​ írása.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére