Jelenlegi hely

Anyák napi virágültetés a Monorimamival

"Virágok az Édesanyákért" címmel  Anyák napi virágültetésre várjuk a monori családokat a Városi Könyvtár bejárata előtt, 2022. május 8-án. Ültess annyi virágpalántát, ahány gyermeked van!

Az édesanyák és gyermekeik közösen elültetik a virágokat Monoron a könyvtár előtti területen (a virágokat Monor város biztosítja, mi adjuk át nektek).

A szívecskék hurkapálcikán lesznek, (mi adjuk) arra írjátok rá gyermekeitek nevét, majd az általatok elültetett virág mellé szúrjátok le, így a városban sétálva tudni fogjátok, melyik a ti virágotok. 

Az ültetés 2022. május 8-án 10:00 órakor kezdődik, az igényelt virágokat 9:30-tól lehet átvenni Monoron, a Városi Könyvtár bejárata előtt. 

Amire szükség lehet:

Kesztyűre, ha nem akarod, hogy földes legyen a kezed. Gyermeked homokozó lapátjára vagy ültető lapátra, és egy kisebb flakon vízre, meglocsolni az elültetett virágokat. 

Rendezvényünk ingyenes, de a virágok száma korlátozott, ezért előzetes regisztrációhoz kötött!  Jelöld be, mennyi virágpalántát igényelsz.

Ha jelentkezel és mégsem tudnál eljönni, kérlek jelezd a következő elérhetőségek egyikén.

Írj nekünk a monor@imami.hu email címen vagy hívj minket

Mayné Andrea szervező 0630/657 5207 

Marton-Szilágyi Ágnes szervező  0670/199 6840 

Programok:

  • 09:30 érkezés / virágok átvétele folyamatos
  • 09:45 megnyitó, első virágpalánták ültetése
  • 10:00 közös ültetés, folyamatos
  • 10:30 ManóMuzsika  - dalok, mondókák, ringatók, mesék, hangszer és játékos mozgás 1-3 éves gyerekeknek Riskó Esztivel és Gerivel
  • 11:00 Táncoló aprócskák - mondókák, énekek, táncok  2-5 éves gyerekeknek Szabados Zsuzsival

Parkolj és hordozz!

Pici babával vagy kisebb gyermekkel érkezel és szeretnéd mindkét kezed használni az ültetésnél? Erre is van ötletünk!

Azért, hogy gyermeked veled legyen az ültetés és a programok közben, és a babakocsik se torlódjanak fel az ültető ágyás mellett, parkolj le a babakocsival és hordozd gyermeked.

Szalainé Miklós Melinda hordozási tanácsadó a rendezvény idejére ad neked egy hordozót, amit szakszerűen fel is segít Rád. Amíg gyermekedet hordozod, a babakocsidat őrizzük a hordozós standnál! A hordozási eszközöket tisztán, fertőtlenítve kapod meg!

Szeretnénk a rendezvényt jótékonysággal összekötni. Ezért aki teheti édesanyaként, támogasson egy másik monori édesanyát, hozzon magával egy tartós élelmiszert.

A virágültetésre hozz magaddal lehetőségedhez mérten egy tartós élelmiszert, mellyel olyan monori édesanyák háztartását támogathatod, akiknek napi szinten nehézséget okozhat meleg ételt vagy egyáltalán ételt tenni az asztalra. 

Felajánlásaitokat a monori Család- és Gyermekjóléti Központnak adjuk át, hogy eljuttassák monori, nehézséggel küzdő édesanyáknak!

Szeretnél emlékbe néhány fotót a családi albumba?

A rendezvényen a virágültetés és a programok ideje alatt Riskó Eszti fotográfus készíti a fényképeket, amit majd le tudtok tölteni magatoknak. A letöltés részleteiről még egyeztetünk Esztivel. 

 

Ági, Melinda, Mirtill és Andi
Monorimamik

 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

A debreceni Ünnepi Könyvhét valamint új könyvsorozatának első kötetének megjelenése miatt látogatott el Debrecenbe Kovács Attila avagy Holden Rose. Vele beszélgettünk gyerekekről, motívációról, és nem utolsó sorban kamaszoknak szóló 10 pluszos könyvéről, a Lapátos fickóról.
Ti ünneplitek még a pedagógusnapot?

Ugye ti is ünneplitek még a pedagógusnapot?

Idén 70 éve, pontosan 1952 június 7-e óta ünnepeljük Magyarországon június első vasárnapján a Pedagógusnapot. Belépünk az óvoda ajtaján és akár évtizedekig elkísérnek minket, velünk vannak, míg tanulunk. Sőt, sokszor tovább. Köszönjük!
Mese csecsemőkortól: napi tizenöt perc felolvasás akár két év előnyt jelenthet?

Mese csecsemőkortól: napi tizenöt perc felolvasás akár két év előnyt jelenthet?

Tapasztalatok szerint már az anyuka hasában lévő magzatnak is érdemes verseket olvasni. Az itt hallott ritmusokkal, később az adott korosztály számára készült könyvek segítségével akár másfél-két év előnyre is szert tehetnek a gyerekek az iskola első évére kortársaikhoz képest.
Nyáron is tanuljon a gyerek?

Nyáron is tanuljon a gyerek?

Buta kérdés, igaz? Hiszen iskolaidőben sem tanul! Titkos (és aljas de jó szándékkal vezérelt) szülői trükkök, praktikák az észrevétlen nyári tanuláshoz nem csak szülőknek.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére