Jelenlegi hely

Anyák napi virágültetéssel köszöntöttük az Édesanyákat Monoron

Palántázásra tökéletes időben gyűltek össze monori édesanyák és családjaik, 2022. május 8-án délelőtt a Városi Könyvtár előtt. A "Virágok az Édesanyákért" Anyák napi virágültetésre.  Anyukák és gyermekeik ültettek virágpalántákat Monor város szívében. 

 


Fénykép: Monorimami

Vasárnap délelőtt gyermekzsivajos, jó hangulatú családok gyűltek össze a Városi Könyvtár előtt, hogy elültessék színes virágpalántáikat. A kis szív alakú névtáblákon az édesanyjuknak virágot ültető gyermek nevei szerepelnek, amiről a városi séták során mindenki tudni fogja, hogy melyik a saját virágja. 

A szívecskékkel és virágpalántákkal a kezükben beszélgető szülők, nagyszülök, lelkesen készülő, zsongó gyerekek gyűrűjében nyitotta meg az eseményt az Anyák napi virágültetés fővédnökasszonya, Hanzelik Andrea, a Vigadó Kulturális és Civil Központ ügyvezető igazgatója. Édesanyaként az ő két virágpalántájának elültetésével kezdődött a közös virágültetés.


Fénykép: Facebook Monor Város Hivatalos Oldala/Sipos Vince

Az anyák napi virágültetésből természetesen az apukák is kivették a részüket. Darázsi Kálmán polgármester úr is családjával érkezett a virágültetésre.
Polgármester úr már a szervezők megkeresésekor pártfogásába vette az eseményt, időt szánt a közös gondolkodásra, a megfelelő virágágyás helyének kiválasztására. Monor Város Önkormányzata 300 virágpalántával és új virágágyás kialakításával támogatta az eseményt. 

 
Fénykép: Facebook Monor Város Hivatalos Oldala/Sipos Vince

Az apróbbakkal ültetni érkező családok közül többen már az ültetésnél is éltek a Szal Mik Hordozás által biztosított Parkolj és hordozz! lehetőséggel. Voltak, akik a programok idejére parkolták le a babakocsit, kismotort vagy futóbiciklit, és próbáltak ki egy babahordozót. Többen éltek az ingyenes hordozási tanácsadás és próba lehetőségével is.


Fénykép: Monorimami

A bölcsödés, óvodás korosztályt zenés, táncos, mondókás programok kötötték le a délelőtt folyamán. A ManóMuzsika valóságos koncerthangulatot teremtett dalaival, mondókáival, hangszereivel.
Eszti, Geri és az Anyák napi virágültetésen ManóMuzsikásként debütáló Zoli, kicsiket és nagyokat egyaránt táncra perdítettek.
Hangszereiken elutaztattak mindenkit a mondókák és népdalok varázslatos világába. A zene és a tánc Szabados Zsuzsi Táncoló Aprócskák táncos, zenés, mondókázós foglalkozásával folytatódott.

   
Fénykép: Riskó Eszti Photography

A virágzó jókedv mellett a jótékonyságnak is maradt hely a "Virágok az Édesanyákért" Anyák napi virágültetésen.  A regisztrált édesanyák egy-egy tartós élelmiszerrel olyan monori édesanyák háztartását támogatták, akiknek napi szinten nehézséget okozhat meleg ételt vagy egyáltalán ételt tenni az asztalra.

Felajánlásaitokat a Monori Családsegítő Szolgálat munkatársának adtátok át a helyszínen, ők fogják eljuttatni monori, nehézséggel küzdő édesanyáknak!
Köszönjük Nektek az adományokat!

 Az esemény nagyszerű hangulatát Riskó Eszti Photography képein nézhetjük vissza. A képeket ezen a linken tudjátok megnézni, letölteni.              
További fényképeket találtok még itt, Facebook Monorimami.

Köszönjük a támogatást és a segítséget Darázsi Kálmán polgármester úrnak, hogy pártfogásába vette az eseményt, Monor Város Önkormányzatának, a Városüzemeltetésnek a virágágyás előkészítését, a virágok beszerzését Kerepeszki Norbertnek és munkatársainak. A Monori Polgármesteri Hivataltól Bajkai Ritának, hogy egyengette az esemény engedélyezési-, hivatalos ügyintézési útját. 

Hanzelik Andreának, a Vigadó Kulturális és Civil Központ  ügyvezető igazgatójának, hogy vállalta az esemény fővédnökségét nyitóbeszédével, és az első palánták elültetésével. A Monori Polgárőr Közhasznú Egyesületnek, hogy vigyáztak a biztonságra.

A Dr. Borzsák István Városi Könyvtárnak, hogy biztosította zenés programjainkhoz az áramot. Külön köszönet Ecsedi Julika néninek, hogy ránk szánta a vasárnap délelőttjét ez ügyben.

Hálásak vagyunk szorgos kezű segítőinknek, Fülöpné Vince Évának, Csillának, Norbinak, valamint Lilinek, Ziának, Kristófnak és Máténak.

Köszönjük a Táncoló Aprócskáknak, a Manómizsikának a remek hangulatú zenés-táncos programot, a Szal Mik Hordozásnak, hogy a hordozás praktikumával segítette a virágültetést, és ingyenes tanácsadással, kölcsönzési, próbálási lehetőséggel a hordozni vágyó szülőket.
A szuper fotókat Riskó Eszti Photographynak és a Monorimaminak. 
 

                 

Köszönjük, hogy eljöttetek, és együtt ünnepelhettünk, megteremtve ezzel Monoron az anyák napi virágültetés hagyományát.
Találkozunk jövőre is!
Monoron anyának lenni és családban élni jó!Szeretettel heart

May Andi, Szalainé Miklós Melinda, Baranyai-Vigh Mirtill, Marton-Szilágyi Ágnes
A Monorimami csapata


 


Ti írtátok, üzentétek nekünk:

"Sziasztok! szeretnénk megköszönni a mai napi programot, szuper jól éreztük magunkat." / Fruzsina
"Köszönjük, szuper volt!" / Ágota
"Köszönjük szépen a lehetőséget." / Betti
"Köszönjük szépen, nagyon ötletes, szép és hasznos program volt." / Beatrix
"Köszönjük hogy ott lehettünk.!!!" / Ági
"Mi köszönjük az esti sétánkkor is megcsodáltuk a virágokat" / Zsaklin
"Köszönjük" / Krisztina
"Köszönjük a lehetőséget!" / Anita
"Koszonjuk szepen ezt a csodas delelottot" / Alexandra
"Köszönöm a lehetőséget! Nagyon jó program volt. Remélem jövőre ismét találkozunk." / Tünde

Nagyon köszönjük, hogy eljöttetek, hálásak vagyunk a visszajelzésért is! A rendezvényt támogatta

             

 

 

 

 

 

 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

A debreceni Ünnepi Könyvhét valamint új könyvsorozatának első kötetének megjelenése miatt látogatott el Debrecenbe Kovács Attila avagy Holden Rose. Vele beszélgettünk gyerekekről, motívációról, és nem utolsó sorban kamaszoknak szóló 10 pluszos könyvéről, a Lapátos fickóról.
Ti ünneplitek még a pedagógusnapot?

Ugye ti is ünneplitek még a pedagógusnapot?

Idén 70 éve, pontosan 1952 június 7-e óta ünnepeljük Magyarországon június első vasárnapján a Pedagógusnapot. Belépünk az óvoda ajtaján és akár évtizedekig elkísérnek minket, velünk vannak, míg tanulunk. Sőt, sokszor tovább. Köszönjük!
Mese csecsemőkortól: napi tizenöt perc felolvasás akár két év előnyt jelenthet?

Mese csecsemőkortól: napi tizenöt perc felolvasás akár két év előnyt jelenthet?

Tapasztalatok szerint már az anyuka hasában lévő magzatnak is érdemes verseket olvasni. Az itt hallott ritmusokkal, később az adott korosztály számára készült könyvek segítségével akár másfél-két év előnyre is szert tehetnek a gyerekek az iskola első évére kortársaikhoz képest.
Nyáron is tanuljon a gyerek?

Nyáron is tanuljon a gyerek?

Buta kérdés, igaz? Hiszen iskolaidőben sem tanul! Titkos (és aljas de jó szándékkal vezérelt) szülői trükkök, praktikák az észrevétlen nyári tanuláshoz nem csak szülőknek.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére