Jelenlegi hely

Ilyen volt a III. Anyák napi virágültetés Monoron

Az előző évekhez hasonlóan most is gyermekes családok töltötték meg a Városi Könyvtár előtti teret. Az első kilencven gyermeket buborékfújóval leptük meg! 

Darázsi Kálmán polgármester úr köszöntötte az édesanyákat, családokat, és családjával elültették az első virágokat. 


Fotó: Sitku László

A gyermekeinkkel elültetett virágok szívmelengető pillanatokat teremtenek, gyermekeinkkel való összetartozás, az anyaság szépsége és kihívásai egyaránt. 

 Az édes pillanatokat a Kalmár édesség hozta el nekünk, a kis pillangókat, hercegnőket Lőrinczi Andi munkatársa festette a gyerkekre. Népszerűek voltak  Sándor Pali bácsi ügyességi játékai, nagy sikert arattak az apróságok és a nagyobb gyerekek körében, még apukák is játszottak.

A Nagycsaládosok Monori Egyesületének tagjaival a gyerekekek ajándékokat készítettek anyukájuknak, nagymamájuknak, mindig nagyon szeretik a gyerekek a kézműveskedést

A monori Pöttömvár Kölcsönző ugrálóváraiban sok gyerkőc ugrált és csúszdázott, nagyon sokan játszottak mindkét ugrálóvárban. Egy-egy kis csapat a zene ütemére ugrált fáradhatatlanul, nagyon cukik voltak.

A Katolikus Baba-mama klub vezetője, Takács Etelka verselő, énekes, meghitt pillanatokat hozott a kisbabás családoknak a kényelmes, párnákkal körülvett baba-mama „sarokban.” 

A ManóMuzsika játékos, zenés, táncos kiskoncertjén Eszti varázslatos hangulatot teremtett egy pillanat alatt a gyerekekkel. A kiskoncert előtt és után pedig anyák napi fotózással lepte meg a családokat.

Köszönjük Monor Város Önkormányzatának, hogy az idén is biztosította a virágokat nekünk, nektek.

Külön köszönjük a Tarbály Pince támogatását, amivel színesebbé tudtuk tenni nektek a rendezvényt. 
Köszönjük Sitku László fotóit, aki a rendezvény számos pillanatát megörökítette mindannyiunk számára. Köszönjük Kispál Gábornak a zenei szolgálatot, és a Városi Könyvtárnak, hogy biztosítja minden évben az áramot a zenei programokhoz és idén az ugrálóvárakhoz.

Így lett az ötletből a szervezés első lépése egy adománygyűjtés közepén

Pár éve gondolkodtam azon, hogyan kereshetném fel Polgármester urat egy Anyák napi virágültetés ötletével.
2022 márciusában, amikor kitört az orosz-ukrán háború, Annával közösen adománygyűjtést szerveztünk. Az összefogás hatalmas volt. Ti, monori családok hoztatok élelmiszert, ruhát, tisztálkodási szereket, és néhány óra alatt megtöltöttük a garázsunkat adományaitokkal.

Újabb adomány - Darázsi Kálmán polgármester úr érkezett családja képviseletében, több karton bébiétellel segítették a menekülő kisbabás ukrán családokat. 

A bébiételek kipakolása közben eljött a pillanat, - meséltem az "Imamis" városokban már évek óta népszerű Anyák napi virágültetésről és arról, hogy szeretném városunkban megszervezni az első Anyák napi virágültetést.

Polgármester úr azonnal támogatásáról biztosított, amit köszönök neki, úgy gondolom, mindannyiunk nevében tehetem ezt. Két hónappal később több száz monori gyermek ültetett virágot édesanyjával az első Anyák napi virágültetésen.

Megható történeteitek

Minden regisztrációs időszakban kapok tőletek személyes történeteket, amikor megkérdezitek, ültethettek-e édesanyátoknak virágot, aki már nem lehet veletek, mert a Menyországba költözzött.

Ültethettek-e felnőtt gyermekeknek, hozhatjátok-e édesanyátokat, aki nem Monoron él, de nagyon szeretnétek együtt ültetni. Idén egy apuka is felhívott, hogy nézzem meg, regisztrált-e a felesége? Mert ha nem, szeretné meglepni és kaphat-e még valahogy virágot a felesége nevére?  

Nyolc év körüli kislány jött a rendezvényre nagymamájával, éppen arra sétáltak. Megkérdezte, hogy ültethet-e az anyukájának egy virágot, aki nincs most itt, de nagyon szeretne egy virágot neki. Mindig megoldjuk az ilyen kéréseket, ha nincs virág lemondás, akkor a sajátunkat adjuk. 

Köszönöm a kedves, elismerő szavakat, hogy sokan visszajeleztek, mennyire jól éreztétek magatokat és már készültetek is, hogy újra jöhessetek az Anyák napi virágültetésre. 

Köszönöm az anyukás szervező társaim munkáját, Fülöpné Vincze Éva és Rózsa Alexandra, az együtt ötleteléseket és családom támogatását, segítségét és nektek, hogy idén is velünk ünnepeltetek!

Ezzel a kis összefoglalóval lezárom az Anyák napi virágültetést, és jön egy új program szervezése, az Apák Napja Monoron, ahova nagy szeretettel várunk Benneteket!  

Szeretettel, 
May Andi

A virágültetésen készült Monorimamis és Sitku László fotóit Itt találod, töltsd le, ha megtalálod magatokat! Anyák napi fotósarok képeit itt találod.

A 2023-as fotókat itt találod!

FACEBOOK GALÉRIA  Fotó: Kosiba Hajni/1 - 417 kép
FACEBOOK GALÉRIA  Fotó: Kosiba Hajni/2 - 505 kép
FACEBOOK GALÉRIA  Fotó: Riskó Eszter - 136 kép     
FACEBOOK GALÉRIA  Fotó: SzivesAnn - 49 kép
FACEBOOK GALÉRIA  Fotó: Monorimami - 50 kép

 

 

 

 

 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Hogyan töltsük az Apák napját? 5+1 tuti ötlet

Hogyan töltsük az Apák napját? 5+1 tuti ötlet

Mindjárt itt az Apák napja! Magyarországon az Apák napját június harmadik vasárnapján tartjuk, idén június 16-ra esik. Ez az a nap, amikor végre a kedves édesapák is kapnak egy kis figyelmet és törődést, rukkoljunk hát elő valami emlékezetessel! Hiszen megérdemlik, hogy ezen a napon kicsit lazítsanak és jól érezzék magukat. Ha egy kis inspirációra van szükséged, íme 5+1 tuti ötlet, hogyan töltsétek el ezt a napot.
Újdonság: Tesz-Vesz város lakói asztalhoz ülnek

Újdonság: Tesz-Vesz város lakói asztalhoz ülnek

Mókás könyv az étkezésről a 105 éve született Richard Scarry rajzaival.
Mit is adjunk évzáróra a tanár néninek?

Mit is adjunk évzáróra a tanár néninek?

Csakis olyat, amit Te magad is elfogadnál! Belegondoltál már, mit jelenthet neki hazacipelni 3 tálcát az osztály nevével feliratozvam 2 vázát és számtalan bögrét minden évben? 
Önállóan olvasna a gyermekem, de milyen könyvet válasszak neki?

Önállóan olvasna a gyermekem, de milyen könyvet válasszak neki?

Az olvasás maga, a titkok és kalandok világába való repülés. De hogy repüljön egy, az olvasást most kezdő gyerek? Különlegesen szerkesztett könyvekkel segíthetünk nekik. Segítünk a választásban!

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére