Jelenlegi hely

Mátrix Suli Általános Iskola - nyáron beiratkozóknak nem kell az első két hónapban alapítványi hozzájárulást fizetniük

A 3. tanévet zárta iskolánk Budapesten, a Wekerle telepi Kós Károly téren is. Sok-sok tapasztalatot szereztünk ebben az évben is. Immár a második 8. osztályunk ballagott el, és mindenkit oda vettek fel, ahova szeretett volna menni, - mondta Sipos Etelka, a MátrixSuli Általános Iskola alapító igazgatója. 

Iskolánk egy olyan magániskola, ahol a gyerekek örömmel, játékosan sajátítják el a tananyagot, és azon túl még sok minden mást is, ami az élethez nélkülözhetetlen.

Mivel max. 15 fő gyerek van egy osztályban, az egyéni odafigyelésre nagy hangsúlyt fektetünk. Iskolánk mégis a NAT szerint működik, tehát átjárható. Évente kétszer mérjük tanulóink tudását, és visszük őket különböző tanulmányi versenyekre, főleg a felső tagozatban.

Ebben a tanévben is többen értek el dobogós helyezést főleg angol, és természetismeret tantárgyakban. Ezen eredményeinket még fokozzuk a következő tanévektől.  Már az alsósok közül is, aki szeretne, felkészítik őket lelkes tanáraink különböző megmérettetésekre. Nemcsak csillogó szemű gyerekeink, de csillogó szemű tanáraink létszáma is megduplázódott a szeptemberi kezdésre.

Nem vagyunk híve, hogy a gyerek házit vigyen haza 16 óra után! De ha a szülő szeretné, elviheti ebéd előtt, vagy ebéd után alsós gyermekét is.
Minden napot „beszélgető kőrrel” kezdünk, mely ráhangolódás a komolyabb tanulásra. A gyerekek nagyon szeretik ezt is.

„Nem a gyereknek kell jónak lennie az iskola kedvéért - de sokan hiszik ezt! - hanem: az iskolának kell mindent megtennie a gyerekért.”(Vekerdy Tamás) – ezt valljuk, és tesszük. A velünk évet záró szülői visszajelzésekből sikerrel.

Mi a tananyag elsajátítása mellett olyan készségek fejlesztésére is figyelünk, mint

  • kreativitás, probléma megoldási képesség,
  • önálló tanulás képességének megtanítása
  • önismeret, kíváncsiság, pénzügyi ismeretek, vállalkozói szemlélet.

Mindezt különböző, változatos tanítási eszközök, módszerek használatával valósítják meg. Mindemellett lehetőség van választani szeptembertől több fajta délutáni foglalkozás közül, melyet az első szülői értekezleten közhírré teszünk.

Iskolánkban három konkrét cél megvalósítását tűztünk ki:

  1. Aki első osztálytól nálunk van, 8. év végére angol középfokú nyelvvizsga letételére képes.
  2. Aki első osztálytól nálunk van, 8. év végére ECDL vizsga letételére képes.
  3. A 2023 év szeptembertől két tanítási nyelvű iskola leszünk. A másik nyelv a német.

Egyre több szülő ismeri fel, hogy az állami és egyházi intézményekkel szemben bizony inkább a magániskolát választja. Csak ugye ezt nagy odaadással, nagy gyermekközpontúsággal kell vezetni, hogy ránk bízzák a gyerekeiket, és még fizessenek is a fenntartónak. Ez leginkább az egészségügyi szolgáltatással vonható párhuzamba. Ott is van állami, és magán.

Miért érdemes nyáron beiratkozni?

FONTOS: Aki szeretne, vagy csak gondolkodik, most jelentkezzen gyermekével iskolánk felvételijére.

Ugyanis szeptemberre szeretnénk a fennmaradó helyeket 15 főre feltölteni.

A fenntartó hozzájárult ahhoz, hogy aki nyáron íratja be gyermekét, nem kell az első két hónapban alapítványi hozzájárulást fizetnie a szülőnek. Amennyiben nem lát minket megfelelőnek, utána elviheti gyermekét. De mi biztosak vagyunk benne, hogy egyáltalán nem akar csemetéje elmenni, mert a mi iskolánk nagyon is családias iskola.

Célunk a BOLDOG, KIEGYENSÚLYOZOTT GYERMEK!

Addig is legyen a nyár a feltöltődés, a nyugalom, öröm, játék  ideje!
 

Szeretettel: Sipos Etelka
MátrixSuli alapító igazgatója

További info az MátrixSuliról

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Oké, de hogyaaan? - 5 tipp, hogy hogyan romantikázzunk a családi vakáción

Oké, de hogyaaan? - 5 tipp, hogy hogyan romantikázzunk a családi vakáción

Vajon hogyan lehet a romantikát belecsempészni egy családi vakációba? Milyen praktikákat lehet bevetni annak érdekében, hogy az együtt töltött időben sem feledkezzünk meg egymásról? Azt gondolom könnyedén, csak egy kicsit tervezzünk előre. Hoztam 5 tippet, melyet ti is bevethettek akár azonnal. – Ihász Anita párkapcsolati tréner írása.
Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

A debreceni Ünnepi Könyvhét valamint új könyvsorozatának első kötetének megjelenése miatt látogatott el Debrecenbe Kovács Attila avagy Holden Rose. Vele beszélgettünk gyerekekről, motívációról, és nem utolsó sorban kamaszoknak szóló 10 pluszos könyvéről, a Lapátos fickóról.
Ti ünneplitek még a pedagógusnapot?

Ugye ti is ünneplitek még a pedagógusnapot?

Idén 70 éve, pontosan 1952 június 7-e óta ünnepeljük Magyarországon június első vasárnapján a Pedagógusnapot. Belépünk az óvoda ajtaján és akár évtizedekig elkísérnek minket, velünk vannak, míg tanulunk. Sőt, sokszor tovább. Köszönjük!
Mese csecsemőkortól: napi tizenöt perc felolvasás akár két év előnyt jelenthet?

Mese csecsemőkortól: napi tizenöt perc felolvasás akár két év előnyt jelenthet?

Tapasztalatok szerint már az anyuka hasában lévő magzatnak is érdemes verseket olvasni. Az itt hallott ritmusokkal, később az adott korosztály számára készült könyvek segítségével akár másfél-két év előnyre is szert tehetnek a gyerekek az iskola első évére kortársaikhoz képest.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére