Jelenlegi hely

Sikeres a monori kisgyermekes családok körében a Zsibongó mise

Harmadik alkalommal lesz Zsibongó mise a monori római katolikus nagytemplomban. Ipoly atya vetette fel a katolikus baba-mama klubban az anyukáknak a Zsibongó mise ötletét, az anyukák pedig örömmel álltak a kezdeményezés mellé, és elkezdődött a szervezés. 

A misén hitoktató segítségével énekeket tanulhatnak a gyerekek gitáros zenekísérettel, és a kiscsik is kapnak különböző hangszereket, amiket kipróbálhatnak, együtt zenélhetnek.


Baranyai-Vigh Mirtill, két gyermekes anyuka tapasztalata a Zsibongó miséről:

"Havonta egyszer járunk a Monori Katolikus Plébánia szervezésében Zsibongó misére. Nagyon szeretjük mindannyian, én is, a három éves kislányom, és a férjem is. Második, 7 hónapos kislányunk is ügyesen elnézelődik.

Azért jó, mert a gyerekek kötetlenül ismerkedhetnek a 20-25 perces gyerekmise alatt a templom belső terével, nézelődhetnek, elhozhatják kedvenc játékukat és az oltárhoz tehetik.
Az alkalom során bent van Ipoly atya, egy hitoktató és egy gitáros énekes testvérünk.

Így felhőtlen hangulatban gyerekdalokat énekelve ismerkedhetünk meg Jézus életével. Ezután a plébánia udvarán játszunk, ismerkedünk. Szerencsére mindez olyan időpontban van, hogy az oviból is kényelmesen ide lehet érni. Még erre is figyelnek a szervezők!
Kellemes, kötetlen pénteki elfoglaltság, melyet bátran ajánlok kisgyerekes szülőknek."

A Zsibongó misére 6 éves korig várják a gyerekeket szüleikkel, nagyszüleikkel együtt. 
 

  • Helyszín: Római Katolikus Nagytemplom - Monor, Kossuth Lajos u. 83.
  • Időpont: 2020. november 13. péntek; 16:30 - 17:00

 

- Monorimami - 

 

 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

46 kütyümentes elfoglaltság nyárra

46 kütyümentes elfoglaltság nyárra

Mivel kössük le a gyerekeket a hosszú nyári napokon? Tablet, telefon és TV helyett próbáljatok ki valamit a listáról!
Relax

Miben rejlik a természet vonzereje? Újabb vitalitástipp a lendületes nyárkezdéshez

Mindannyian szeretünk a természetben kikapcsolódni. Valaki a sport kedvéért, gyorsan átsuhanva a vidéken, akár extrém élményekre is vadászhat. Mások csapatban a közösségélményért kirándulnak.
3 laktató leves akár 30 perc alatt?

3 laktató leves akár 30 perc alatt?

Több kardinális problémával szembesülhet napi szinten egy anyuka, ha a "mit együnk ma?" téma kerül szóba. Az első a „gyorsan valami meleget, laktatót” kérdése. A másik inkább a tálaláskor merül fel: a „már megint ez van? Tegnap is ezt ettük!” – felháborodott gyermekhangon szinkronizálva. Erre a két kérdéskörre alakult ki nálunk ez a „3az1ben” megoldás.
A legrövidebb éjszaka - Szent Iván-éj

A legrövidebb éjszaka – Szent Iván-éj

Idén június 21-én lesz az év leghosszabb napja, vagyis a legrövidebb éjszakája, melyet a hagyomány szerint Szent Iván-éjnek neveznek. A nyári napforduló ünnepe a kereszténységet megelőző korokból ered. A világ minden táján örömtüzeket gyújtanak, ami mutatja a fény és a világosság győzelmét a sötétség és a halál felett, ekkor kezdődik a csillagászati nyár is. A szerelem, szenvedély, a termékenység, örök megújulás és a megtisztulás varázslatos éjszakája is ez.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére