Jelenlegi hely

Csúzi Családi Pincészet Almatermékei

A Csúzi Családi Pincészet almatermékei 2013-ban a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara pályázatán Magyar Kézműves Remek díjat nyert, am a hazai kézműves szakma egyik legrangosabb elismerése.

A termékek sem tartósítószert, sem sűrítő anyagot, sem egyéb mesterséges kemikáliát nem tartalmaznak. Kézműves módon, a családi gazdálkodás mindhárom generációját bevonva készülnek.

A finom almatermékek Monoron, Strázsahegyen található, saját művelésben lévő, ezer fát számláló almaültetvényének gyümölcsiből készülnek.

Az almatermékek:

  • almalekvárok
  • almasajt
  • almaszörpök 
  • és almaecet


Az almalekvárok négy ízben készülnek cukorral: natúr, fahéjas-szegfűszeges, mézes-gyömbéres és levendulás. Mézes-gyömbéresen kívül a többi íz készül nyírfacukorral (xillitollal) is, deabetikus változatban.

A lekvárok 82 % gyümölcsöt, 16% cukrot vagy xillitolt és pasztörizált citromlevet tartalmaznak.

Az almasajt fahéjas-szegfűszeges vátozatban készül. Hozzávetőlegesen 70 g súlyú lapkákra kerül felvágásra, majd forgatás és szárítás után éri el a végleges szilárdságát. 

Az almaszörp az alma levéből, szűretlen almaecetet a saját gazdaságunkban kialakkult almaecet kultúrával állítjuk elő, ami így teljesen egyedi. 

Fűszeres almaecetek: kakukkfüves, rozmaringos és tárkonyos. 

 

Forrás: Csúcsi Családi Pincészet
Monor, Strázsahegy, Diófa sor
E-mail: info@csuzipince.hu
Telefon: 0620/ 572-4668

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Kézjel és koktél - segélykérés bántalmazás esetén

Kézjel és koktél - segélykérés bántalmazás esetén

A legutóbb történt, kiskorút ért bántalmazás esete mellett szülőként sem mehetünk el szó nélkül, fel kell vennünk a kesztyűt és felkészítenünk gyermekeinket az ilyen helyzetekre is.
Kémia a konyhában - avagy: Hogyan főzz jobban, okosabban?

Kémia a konyhában - avagy: Hogyan főzz jobban, okosabban?

Ételt készíteni nem annyira bonyolult, mint embert juttatni a Marsra. De rengeteg olyan tipp és trükk létezik, amitől vagy a végeredmény lesz jobb, vagy az életed könnyebb. Ezekből mutatunk most néhányat.
Mit egyek, hogy egészséges legyek? Ismerd meg a Hormonkontroll étrendet!

Mit egyek, hogy egészséges legyek? Ismerd meg a Hormonkontroll étrendet!

Változni, soha nem könnyű! A berögzült szokások, a napi rutin gördülékennyé teszik a mindennapokat. Az étkezésünkön változtatunk szinte a legnehezebben! Megszoktunk bizonyos ételeket, ízeket, és a hétköznapi rohanásban sokszor úgy gondoljuk, nincs idő az egészséges ételekre. Ha jobban belegondolunk, az egészség, a szép bőr, és a megfelelő testsúly titka is éppen itt kezdődik - a tányérunknál.
A szívünk nem felejt - mi se feledkezzünk meg róla!

A szívünk nem felejt - mi se feledkezzünk meg róla!

Szeptember 29-én a világ minden táján a szív egészségére hívják fel a figyelmet. A Szív világnapja jó alkalom arra, hogy megálljunk egy pillanatra, és átgondoljuk: vajon mi mindent tehetünk saját szívünkért és szeretteink szívének egészségéért. A szív nemcsak a test motorja, hanem életünk, energiánk és mindennapi aktivitásunk alapja.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére