A finom almatermékek Monoron, Strázsahegyen található, saját művelésben lévő, ezer fát számláló almaültetvényének gyümölcsiből készülnek.
Az almatermékek:
- almalekvárok
- almasajt
- almaszörpök
- és almaecet
Az almalekvárok négy ízben készülnek cukorral: natúr, fahéjas-szegfűszeges, mézes-gyömbéres és levendulás. Mézes-gyömbéresen kívül a többi íz készül nyírfacukorral (xillitollal) is, deabetikus változatban.
A lekvárok 82 % gyümölcsöt, 16% cukrot vagy xillitolt és pasztörizált citromlevet tartalmaznak.
Az almasajt fahéjas-szegfűszeges vátozatban készül. Hozzávetőlegesen 70 g súlyú lapkákra kerül felvágásra, majd forgatás és szárítás után éri el a végleges szilárdságát.
Az almaszörp az alma levéből, szűretlen almaecetet a saját gazdaságunkban kialakkult almaecet kultúrával állítjuk elő, ami így teljesen egyedi.
Fűszeres almaecetek: kakukkfüves, rozmaringos és tárkonyos.
Forrás: Csúcsi Családi Pincészet
Monor, Strázsahegy, Diófa sor
E-mail: info@csuzipince.hu
Telefon: 0620/ 572-4668