Zabpelyhes keksz
Hozzávalók:
- 12,5 dkg apró szemű zabpehely
- 10 dkg teljes kiőrlésű liszt (nálam tönköly)
- 1 tojás
- 1 csipet só
- ½ mokkáskanál szódabikarbóna
- 12 dkg nyírfacukor
- 6 dkg olvasztott kókuszzsír
- 6 dkg olvasztott vaj
- ½ mk. fahéj
- 1 marék megmosott és beáztatott mazsola
- 5 dkg durvára vágott dió
- 3 kocka, 70%-os étcsoki
A száraz hozzávalókat keverjük össze, a tojást verjük fel és a folyékony hozzávalókkal együtt, fakanállal vagy kézzel gyúrjuk össze a masszát, majd tegyük a hűtőszekrénybe 20 percre.
Ne tovább, mert olyan kemény lesz, hogy nem tudunk golyókat gyúrni belőle, a kókuszzsír és a vaj megdermed a hűtőszekrényben. Így várhatunk újabb 20-25 percet, míg gyurmázhatunk vele.
Vegyük ki a hűtőből, dió nagyságú golyókat formázzunk, majd lapítsuk ki egy kicsit. Tegyük zsírpapírral bélelt tepsibe, 180 C fokon, előmelegített sütőben 12 percig süssük.
Almás-zabpelyhes kókuszgolyó
Hozzávalók:
- 20 dkg reszelt alma
- 10 dkg apró szemű zabpehely vagy zabkorpa
- 3 dkg folyékony méz (kicsit melegítsük fel)
- 2 tk. natúr kakaópor
- 5 dkg kókuszreszelék + a forgatáshoz
A hozzávalókat összegyúrjuk, 15 percre hűtőszekrénybe tesszük, hogy könnyen formázható legyen. Kis golyókat készítünk, beleforgatjuk a kókuszreszelékbe. Tegyük hűtőbe, hogy egy kicsit megdermedjen.
Diós-zabpelyhes kókuszgolyó
Hozzávalók:
- 25 dkg darált dió
- 1 reszelt alma
- 1 citrom reszelt héja
- 10 dkg zabkorpa
- 2 tk. natúr kakaópor
- 5 dkg megmosott, áztatott mazsola apróra vágva
- 5 dkg kókuszreszelék + a forgatáshoz
- ½ dl forró víz
A hozzávalókat összegyúrjuk, golyókat formázunk belőle és kókuszreszelékbe forgatjuk.
May Andi - Monorimami
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges