Jelenlegi hely

Szilveszteri kényeztetés: házi likőrök egyszerűen

Az ünnepi időszak tökéletes alkalom arra, hogy különleges finomságokkal lepjük meg magunkat és szeretteinket. Mi lehetne jobb, mint egy saját készítésű likőr, ami egyszerre melengeti a szívet és csempész egy kis luxust a mindennapokba? Négy egyszerű, de ínycsiklandó receptet hoztunk, amelyek garantáltan feldobják a szilvesztert – akár egy vidám összejövetel, akár egy meghitt, kanapén töltött este a terv.

Narancsos csokoládé likőr

Hozzávalók:

  • 15 dkg cukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 5 dl kávétejszín
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 3 dl vodka
  • 1 nagyobb narancs

Elkészítése:

A tejszínt a cukorral lassú lángon melegíteni kezdjük, amíg a cukor el nem olvad teljesen. Ekkor hozzáadjuk a kockákra tört étcsokit, és addig keverjük, míg egynemű nem lesz. Hozzáadjuk a narancsok kifacsart levét és a reszelt narancshéjat, majd hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, hozzáöntjük a vodkát, diszítheted narancskarikával, vagy kávé szemmel.

Kókusz likőr

Hozzávalók:

  • 6 dl tej
  • 15 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 15 dkg kókuszreszelék
  • 3 dl kókusztej
  • 4 dl vodka

Elkészítése:

A porcukrot keverjük el a vaníliás cukorral és a tej hozzáadásával keverjük simára, melegítsük fel kissé, de ne forraljuk. Adjuk hozzá a kókuszreszeléket, a kókusztejet és hagyjuk kihűlni. Szűrjük le és öntsük bele a vodkát. A pohár szélét, ha citrommal körbe"nyaljuk", akkor forgassuk bele kókuszreszelékbe, de tálalhatjuk sima poharakba is.

Krémes tojáslikőr

Hozzávalók:

  • 5 dl tej
  • 2,5 dl habtejszín
  • 20 dkg porcukor (ha cukrozott a habtejszín, akkor elég bele fele is)
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 5 tojássárgája
  • 2,5 dl alkohol (fehér rum, vodka)

Elkészítése:

A tejet 10 dkg porcukorral, a vaníliás cukorral és a tejszínnel összeöntjük, majd felmelegítjük, ne forrjon. Félretesszük hűlni. A tojások sárgáját a maradék porcukorral jól kikeverjük. A kihűlt tejszínes tejből néhány kanállal tegyünk a cukros tojássárgájához, és addig keverjük, míg a cukor el nem elolvad. A cukros tojássárgás masszát beleöntjük a kihűlt tejszínes tejhez, és az egészet összekeverjük, majd a végén az alkoholt is belekeverjük.

Üvegekbe töltjük, és hűtőben tároljuk, felhasználás előtt legalább két nappal elkészítjük, de utána ne tároljuk már túl sokáig. Ha nem tudod, hogy mit kezdj a kimaradt tojásfehérjékkel, süss kókuszcsókot, a kókuszlikőrhöz úgy is vettél kókuszreszerléket :). Diszítheted a pohár szélét fahéjas cukorral.

Szilveszteri puncs

Hozzávalók:

  • 0.5 L Gyümölcstea (hibiszkusz vagy erdei gyümölcs)
  • 2 dl Almalé vagy áfonyalé
  • Friss gyümölcsdarabok (narancs, alma, gránátalma)
  • 2 dl rum vagy vodka opcionálisan
  • 4 dl bor (vörös, de fehér is jó, ha azt szeretitek)
  • Méz ízlés szerint
  • Forraltbor fűszerkeverék

Elkészítés:
Készíts erős gyümölcsteát, majd keverd össze a gyümölcslevekkel, a borral, és a forraltbor fűszerkeverékkel. Add hozzá a gyümölcsdarabokat és az alkoholt, majd hűtsd le vagy kínáld melegen. Egy nagy üvegtálban is tálalhatod, hogy a gyümölcsök látványosak legyenek.

Boldog Új Évet!!
Makai Marianna - Kecskemétimami

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Kémia a konyhában - avagy: Hogyan főzz jobban, okosabban?

Kémia a konyhában - avagy: Hogyan főzz jobban, okosabban?

Ételt készíteni nem annyira bonyolult, mint embert juttatni a Marsra. De rengeteg olyan tipp és trükk létezik, amitől vagy a végeredmény lesz jobb, vagy az életed könnyebb. Ezekből mutatunk most néhányat.
Mit egyek, hogy egészséges legyek? Ismerd meg a Hormonkontroll étrendet!

Mit egyek, hogy egészséges legyek? Ismerd meg a Hormonkontroll étrendet!

Változni, soha nem könnyű! A berögzült szokások, a napi rutin gördülékennyé teszik a mindennapokat. Az étkezésünkön változtatunk szinte a legnehezebben! Megszoktunk bizonyos ételeket, ízeket, és a hétköznapi rohanásban sokszor úgy gondoljuk, nincs idő az egészséges ételekre. Ha jobban belegondolunk, az egészség, a szép bőr, és a megfelelő testsúly titka is éppen itt kezdődik - a tányérunknál.
A szívünk nem felejt - mi se feledkezzünk meg róla!

A szívünk nem felejt - mi se feledkezzünk meg róla!

Szeptember 29-én a világ minden táján a szív egészségére hívják fel a figyelmet. A Szív világnapja jó alkalom arra, hogy megálljunk egy pillanatra, és átgondoljuk: vajon mi mindent tehetünk saját szívünkért és szeretteink szívének egészségéért. A szív nemcsak a test motorja, hanem életünk, energiánk és mindennapi aktivitásunk alapja.
Tiszta Hegyek Napja – Miért fontos, és mit tehetünk mi?

Tiszta Hegyek Napja – Miért fontos, és mit tehetünk mi?

Szeptember 26-án világszerte a Tiszta Hegyek Napját ünnepeljük. Ez a nap arra emlékeztet minket, hogy a hegyvidéki környezet nemcsak gyönyörű és lenyűgöző, hanem sérülékeny is. A hegyek ökoszisztémái kiemelten fontosak: innen ered az ivóvíz jelentős része, otthont adnak ritka növényeknek és állatoknak, és pihenést, feltöltődést nyújtanak az emberek millióinak.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére