Jelenlegi hely

Szent István-napi kenyér

A Szent István-napi kenyér idén a Kurdi Family Kft. Görböc kenyere lett. A Magyar Pékszövetség hetedik alkalommal rendezte meg Szent István-napi kenyérversenyét. A győztes terméknek minden évben szigorú kritériumoknak kell megfelelnie, ilyen elvárás többek között az adalékmentesség, a kovászos készítés, a kifogástalan íz, illat és állag.

Emellett a győztes megmutatja a hazai fogyasztóknak, milyen a jó kenyér, mit érdemes keresni. Megmutatja, mi az a megfizethető optimum, ami a fogyasztók legszélesebb köréhez eljutva mindenkinek lehetővé teszi, hogy csak minőségi kenyeret fogyasszon. A kiemelkedő minőségre körbefutó, versenyemblémás papírszalaggal és a Magyar Pékség védjeggyel is felhívja a figyelmet. Fontos, hogy nagyüzemi technológiával gyártható kiváló termékről van szó, nem drága luxuscikkről.

A győztes kenyér többrétű szimbólum is. Jelképezi hagyományainkat, minőség iránti elkötelezettségünket, a hazai termékek, alapanyagok iránti szeretetünket. A búza és a föld összekapcsolja az új kenyeret államiságunkkal, történelmünkkel és magyarságtudatunkkal is. Végül pedig a Görböc, ahogy a korábbi évek nyertesei is, szimbóluma a magyar sütőiparnak, amely nehéz helyzetében is őrzi szakmaiságát, érzi felelősségét, és tovább viszi, ahol kell, megújítja országunk kulináris hagyományait.

Magyar Ízek Utcája

A kenyeret megkóstolhatjátok augusztus 19-én és 20-án Budapesten, a Magyar Ízek Utcáján. Idén nyolcadik alkalommal szervezik meg az augusztus 20-i Szent István-napi ünnepségek kísérőrendezvényeként a Magyar Ízek Utcáját, mely az év talán legnagyobb látogatottságú gasztronómiai eseménye. Évről-évre itt kerül bemutatásra Magyarország Tortája és a Szent István napi kenyér, valamint számtalan gasztronómiai különlegesség jelenik meg az ország és a Kárpát-medence minden tájáról: karcagi birkapörkölt, kakastöke pörkölt, számtalan kiváló kézműves termék, gyömbéres kolbász, pálinkakülönlegességek, magyar halkülönlegességek, házi sörök, szatmári töltött káposzta, de malacot is sütünk nyárson a Duna partján. A Magyar Ízek Utcája idén vendégül látja a V4 nemzeteinek gasztronómiáját. A látogatók a magyar ízek mellett megkóstolhatják a lengyel, cseh és a szlovák étel és italkülönlegességeket.

Görböc, a modern mese

Bár egyre többféle kenyeret készítünk és fogyasztunk, de a nagybetűs "Kenyér" mégiscsak a búzából készült, fehér. Ezért van, hogy Szent István napi kenyerünk is ebből a kategóriából kerül ki minden évben. 2017-es győztesünk, a Kurdi Family Pék Kft. kedves, Görböc névre hallgató kenyere – amellett, hogy nagyon finom – jól jelképezi mindazt, amire a hazai sütőipar java törekszik. A szép hagyományokat harmonikusan ötvözi a tisztességes, értő szakmai munkával, a széles körű gyárthatósággal, legmodernebb innovációval.

A teljesen adalékmentes cipó neve is meseszerű. Az érmelléki Micske falu egyik dűlőjének neve ez, ahol a helyi gazdák évszázadok óta termelnek már, egyebek mellett búzát is. A Görböc a Magyar Élelmiszerkönyv alapján búzakenyér (90%-ban búzalisztből készül), de van benne egy csipet teljes kiőrlésű rozsliszt, ami különleges, selymes aromát ad a gyönyörű, aranybarna, ropogós héj mellé. A hosszú érésű, kovászos kenyér akár 72 óráig is eltartható. Bízunk benne, hogy mindenkinek ízleni fog, és minél többen keresik majd a hazai pékségekben. Lekvárral és felvágottal is ugyanolyan tökéletes.

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

5 tipp, hogy a szülőség mellett magunkra is maradjon időnk

5 tipp, hogy a szülőség mellett magunkra is maradjon időnk

Szülőnek lenni csodálatos és hálás feladat, ami ugyanakkor számos lemondással és kihívással együtt jár: miközben egy másik emberi lény szükségleteiről gondoskodunk, sokszor érezhetjük úgy, hogy nem jut idő saját magunkra. Ne felejtsük el azonban, hogy az énidőre mindenkinek szüksége van, olykor tehát egy kicsit törődjünk saját magunkkal is.
Hogyan segíthetünk a rászorulóknak? - Tippek nem csak az ünnepi időszakra

Hogyan segíthetünk a rászorulóknak? - Tippek nem csak az ünnepi időszakra

A rászorulók támogatása nemcsak karácsonykor, hanem egész évben fontos, de az ünnepi időszak különösen jó lehetőséget teremt a segítésre. Hoztam pár ötletet, hogy milyen módokon tehetünk jót:
Hogyan maradjunk energikusak a téli hónapokban? - Tippek a tél okozta fáradtság ellen

Hogyan maradjunk energikusak a téli hónapokban? - Tippek a tél okozta fáradtság ellen

A téli hónapokban gyakran tapasztalható fáradtság és energiahiány a hideg időjárás, a rövid nappalok és a kevesebb napfény miatt alakul ki. Az alábbi tippek segíthetnek, hogy energikusabbnak érezd magad ebben az időszakban:
Apák a gyermeknevelésben

Apák a gyermeknevelésben

Hogyan élhetik meg valóban a szülőséget az édesapák?

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére