Jelenlegi hely

Szeptember végétől Múzeumok Fesztiválja idén is!

A Múzeumok Őszi Fesztiválja idén a zenét hívja segítségül az összhang kifejezésére. A 16 éves országos múzeumi rendezvénysorozathoz most is közel száz muzeális intézmény csatlakozik.

Múzeumi harmónia a mottója a szeptember végén kezdődő Múzeumok Őszi Fesztiváljának, mely utal arra, hogy a múzeumok is hozzájárulnak testi-lelki egyensúlyunk egységéhez, harmóniájához.

A múzeumok országszerte bekapcsolódnak a fesztivál programsorozatába, így bárhová is utazol, szinte mindenhol találhatsz majd olyan múzeumot, ahová érdemes lesz betérni.

Múzeumi harmónia

A Múzeumi harmónia megteremtéséhez a zene kiemelkedő szerepet kap idén, melynek apropóját több, 2021-re eső jubileumi évforduló is megerősíti: így például Cziffra György világhírű zongoraművész születésének 100., Bartók Béla születésének 140., Egressy Béni halálának 170. évfordulója, valamint az október 1-jére eső Zene Világnapja is alkalmat ad a zenei rendezvényeknek, például zenés tárlatvezetéseknek, múzeumi helyszíneken megtartott kamarazenei, szabadtéri, illetve online koncerteknek, hangversenyeknek.

Új témakörök a Múzeumok Őszi Fesztiválján

A múzeumi programokat különböző kategóriákban találod. A korábbi évekből megtartott öt témakör mellé idén három új és egy megújított, az év koncepciójához igazított tematikát találsz.

Az egyik újdonság a kiemelt tematika, a Többszólamú múzeum, amelyen belül olyan programokat ajánlanak, amelyek a múzeumokat, mint a művészetek és a történelem templomait, rekreációs és testi-lelki gyógyító helyszínként mutatják be.

A másik új téma a Múzeumi kulisszatitkok, a korábbi Pincétől a padlásig elemeit is tartalmazza, de annál jóval tágabb, sokrétűbb bepillantást enged a múzeum életébe. A tematika kereteiben a kézzelfogható tárgyak, a látogatói szemek elöl rejtve lévő helyiségek, titkos zugok mellett, ezúttal a szakmai munkákba – például a régészetbe, a restaurálásba, de akár a kommunikációs munkába is betekintést nyerhetsz.

A harmadik pedig az elsősorban a pandémia alatt a frontvonalban dolgozók iránti tisztelet és köszönet kifejezésére létrehozott, a Tiétek is a múzeum! című tematika.

Régi témakörök frissítve

A megújított 16+-os témakör ebben az évben, az A zene szárnyán kiegészítést kapja, így a fiatalabb korosztálynak lehetősége lesz kreatív módon a múzeum zenei vonatkozásainak a megismerésére is.

Ezek mellett idén is élvezheted az Utazó Múzeum programjait, amelyekkel a múzeum falain kívül, külső helyszíneken – óvodákban, iskolákban, szabadtéren, utcán vagy például bevásárlóközpontban – találkozhatsz.

Lesz Múzeumi Őszbúcsúztató – Engedd el magad! kibővített tartalommal, felnőtteknek szóló programlehetőségekkel.

Múzeum az Őszi szünetre is!

Nem marad el a Múzeumi szünetelő, mely az őszi szünetre nyújt kiváló elfoglaltságot diákoknak, családoknak, valamint lesz Sétálj, gyalogolj, bringázz velünk!, melynek keretén belül egy egészségmegőrző séta,  Nordic walking vagy  kerékpározás során, múzeumi szakemberek vezetésével fedezheted fel a tágabb környezetedben található történelmi és kulturális helyszíneket, építészeti emlékeket, vagy természeti különlegességeket, amelyek a település szempontjából sorsfordító eseményhez köthetők.

A Szakmai múzeumi programokat idén kimondottan a múzeumi,  kulturális és turisztikai szakemberek számára ajánlják.

A fesztivál honlapjára folyamatosan kerülnek fel a programok, ezért érdemes többször visszatérned az oldalra. Számtalan élményt nyújtó és szórakoztató program közül válogathatsz, így biztosan találsz olyat, ami érdekelni fog akár téged, akár a családodat.

A programokat az Őszi Fesztivál weboldalán itt találod.

ADL - Debrecenimami

Forrás: fesztivalok.info; Múzeumok Őszi Fesztiválja Facebook oldala

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Annyi mindent el akarok még mondani, és annyi mindent át akarok még élni veled.- levél a lányomnak

Annyi mindent el akarok még mondani, és annyi mindent át akarok még élni veled - levél a lányomnak

A lánygyermekek világnapja margójára...Csak bámultam és gyönyörködtem benned mikor megszülettél, olyan tiszta, olyan nemes és olyan örökkévaló érzés volt. De aztán lement a nap, és mikor felébredtem máris kiskamasz lett belőled. Hová lett az idő, mikor gyorsult fel ennyire? Az édes magabiztos kisdedből lassan egy öntudatos, gátlásos, gyönyörű nagylány lesz.
Imádnivaló makkfigurák egy cseh grafikus apukától

Imádnivaló makkfigurák egy cseh grafikus apukától

Dubánci, avagy Petr Vaclavek MakkMarcijai, a háromgyermekes prágai apuka zseniális szüleményei.
Rajzpályázat Én és az állatok címmel

Rajzpályázat Én és az állatok címmel

A Debreceni Állatkert több mint 17 hektáron szolgál a környezeti nevelés színteréül és biztosít lehetőséget a tantervhez illeszkedő vagy tanórán kívüli foglalkozások megtartására. Az Állatok Világhete alkalmából rajzpályázatot hirdetett.
Hortobágyi Nemzeti Park Alkotópályázata

Hortobágyi Nemzeti Park Alkotópályázata

A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság alkotópályázatot hirdet általános iskolás és középiskolás gyerekek, valamint felnőttek számára, melynek témája a LIFE IP GRASSLAND-HU  területek rovarvilága.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére