Jelenlegi hely

Én, a Menyasszony - Az én menyasszonyom

Pályázat típusa: alkotói pályázat 3-12 éves gyerekeknek
Beküldési határidő: 2023. február 7.

KREATÍV PÁLYÁZAT – ÓVODÁS ÉS KISISKOLÁS KORCSOPORTNAK

2023 decemberére a Nemzeti Múzeum Magyar Menyasszony címmel nagyszabású kiállítást tervez, hogy bemutassa a magyar nő, a magyar menyasszony nézőpontjából az esküvői szokások, hagyományok, viseletek térbeli és időbeli változatosságát.
A pályázat a 2023-ban megvalósuló Magyar Menyasszony időszaki kiállítás témájához kapcsolódik.

Az esküvő évezredek óta az emberi élet egyik legkiemelkedőbb eseménye, nem véletlenül találjuk meg minden nép történetei, népmeséi között a szerelem és házasság témakörét/motívumait. A Magyar Nemzeti Múzeum rajzpályázati felhívása 3-12 éves gyerekek számára megjelenítő alkotások készítésére és beküldésére.

A PÁLYÁZAT KIÍRÓJA
Magyar Nemzeti Múzeum Közönségkapcsolati és Múzeumi Értékközvetítő Igazgatóság Múzeumpedagógiai és Tudásközvetítő Főosztálya, 1088 Budapest, Múzeum krt. 14–16.

Mivel pályázhatsz

A pályamunka lehet: festmény, grafika és rajz is.

Technikai feltételek:

A képeknél kérjük a vonatkozó irodalmi művek címének pontos megjelölését.
Az illusztráció technikája szabadon választott, kiállítani azonban csak az alább megadott paraméterekkel kinyomtatott printet van módunk:
A beküldött alkotások közül a kiállítandó és kinyomtatandó műveket az előzsűri válogatja ki.
Ezután az alkotó által a 70×100-as felületre összeállított műveket állítjuk ki.

Pályázati feltételek:

Ki pályázhat? 

3-12 éves gyerekek több korosztályi csoportban​

  • Óvodás korosztály: 3–6 éves korosztály
  • Általános iskola: 1–3. osztály
  • Általános iskola: 4–6. osztály

A pályázat alaki követelményei

Az alkotások A4-es, vagy A3-mas papírra készüljenek. Az elkészült munkákat digitális úton, e-mailben juttassák el a múzeum számára. A befotózott, vagy szkennelt kép a lehető legjobb felbontásban (max: 4 MB) JPG, vagy PNG formátumban érkezzen, a fájlnévnek tartalmaznia kell az alkotó nevét és korcsoportját.

A pályázat feltételei

A pályázó a pályázati anyag elküldésével automatikusan elfogadja a pályázati feltételeket.

Nevezési díj nincs.

Egy pályázó maximum egy pályamunkával nevezhet.

A nyertes pályázat anyagának felhasználására a Magyar Nemzeti Múzeum (MNM) teljes és kizárólagos jogot szerez.

A határidő után beérkezett valamint a hiányosan kitöltött vagy a pályázati kiírásban foglaltaknak nem megfelelően beadott pályázati anyagokat az MNM-nek nem áll módjában elfogadni. Az MNM kizárja a hiánypótlás lehetőségét.

A pályázó kötelezettséget vállal arra, hogy a beadott pályázati munka erre a pályázati kiírásra született, más személy jogát nem sérti, valamint más személynek nem áll fenn olyan joga, amely az MNM pályázati munkákra vonatkozó jogszerzését akadályozná, vagy bármilyen módon korlátozná. Mindezen esetekben a pályázó felnőtt képviselőjét terheli a teljes körű felelősség, amelyet a pályázó a jelen pályázati kiírás részét képező nyilatkozatban vállal. A pályázó vállalja, hogy a pályamunkák elkészítésénél jogdíjas elemeket nem használ.

A pályázó kizárólag saját, eredeti szerzői alkotásával pályázhat. E feltétel hiánya esetén a pályázat érvénytelenné válik, és a pályázó díjat nem kaphat. Amennyiben ez a későbbiekben válik ismertté, a pályázó köteles a díjat visszaadni, és az MNM-mel szemben más személy által – szerzői jogsértés címen – esetlegesen támasztott mindennemű követelésért helytállni.

Az MNM kizárhatja azt a pályázatot, amely nem felel meg a formai követelményeknek. Az MNM fenntartja a jogot, hogy amennyiben nem találja megfelelőnek a beérkezett művek színvonalát, a pályázatot eredménytelenné nyilvánítsa. Az MNM döntése ellen kifogásnak helye nincs.

Díjazás

A nyertes pályázók az alábbi elismerésben részesülnek:
A legsikeresebb művek alkotóit a Magyar Nemzeti Múzeum díjakkal jutalmazza.
A fő díjakon túl, a bírálóbizottság döntése alapján és a közönségszavazás eredményeként további értékes különdíjak, múzeumi programlehetőségek és ingyenes múzeumi belépők találnak majd gazdára.
A beérkezett pályaművek legjobbjai helyet kapnak a Magyar Nemzeti Múzeum kiállításában és az intézmény közösségi média felületein. Az egyes pályaműveket Magyar Menyasszony című kiállítás keretében, 2023 decemberében állítjuk ki.

Beküldési határidő, módja

Az elkészült pályamunkák beküldési határideje: 2023. február 7-ig

A pályázatot elektronikus úton kell benyújtani a megadott határidőig.

A pályázó email tárgyaként kérjük megadni: „MNM rajzpályázat Magyar Menyasszony”
Az elkészült pályaművek mellé szükséges megadni a pályázó nevét, a nevezési korcsoportot, ezek hiányában a pályázat érvénytelennek tekintendő.
A pályázatokat az alábbi email címre eljuttatva lehet elküldeni: magyarmenyasszony@mnm.hu

Értékelés

Minden nevezési korcsoportban külön díjazzuk a csoport legjobbjait.
Az alkotásokat szakmai bírálóbizottság véleményezi, amely korcsoportonként hirdet győzteseket. A beérkező pályaműveket Közönségkapcsolati és Múzeumi Értékközvetítő Igazgatóság Múzeumpedagógiai és Tudásközvetítő Főosztály munkatársai mellett egy szakmai, szakértőkből álló zsűri bírálja el.
A szakmai elismerésen kívül a közönségtől legtöbb szavazatot kapott alkotások korcsoportonként külön díjban részesülnek.
A pályázók e-mailben kapnak értesítést a zsűri döntéséről.

Eredményhirdetés

Az eredményhirdetésre 2023. február 14-én kerül sor

Figyelem! A pályázatról szóló cikkünk nem teljes körű tájékoztatás, csak a pályázat legfontosabb részleteit jelenítjük meg. A teljes kiíráshoz kérjük tekintse meg az eredeti kiírást ITT.

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Igyekezz már, hol a cipőd, el fogunk késni, miért most jut eszedbe, hogy pisilni kell, jajj kell az úszás cucc, megőőőőrülöööök hogy minden reggel ez megy! Na tegye a szívére a kezét, akinél még nem hangzottak el ezek vagy ennél változatosabb, neaggyisten cifrább napindító mondatok. Ugyhogy ugye? Szerintem bátran és általánosan kijelenthetjük: a reggeli készülődés, és intézménybe-munkahelyre kerülés a nap egyik legstresszesebb része – minden résztvevőnek! No de, tudjuk-e hogy miért? Kis-Kovácsné Vancsa Barbi írása.
Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Itt a Vágatlan Május! Na ez igazán tetszeni fog a családnak, akárki is vágja a füvet nálatok! A nemzetközi kezdeményezés még 2019-ben Angliából indult, célja, hogy felhívja a beporzóbarát kertek jelentőségére a figyelmet.
Az Édesanya teremtése

Az Édesanya teremtése

Azt tudjuk, hogy 6 pár keze és 3 pár szeme van, gyógyítani is tud, de ki teremtette a könnycseppet?
Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy… tudom, hogy ebben a hónapban még nem hívtalak, de még csak elseje van. Nem azért akarom letenni, mert már legszívesebben a temetőben tudnálak.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére